Acţiune de anvergură a Poliţiei în Sălaj

În data de 5 septembrie, în intervalul orar 15 – 19, poliţiştii din Sălaj, sprijiniţi de colegi din patru judeţe (Bihor, Cluj, Maramureş şi Satu Mare), au desfăşurat o amplă acţiune, având ca obiectiv creşterea gradului de siguranţă rutieră şi conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi ca urmare a nerespectării cu stricteţe a regulilor de circulaţie. La acţiune au participat 43 de poliţişti, dintre care 34 poliţişti rutieri şi nouă de la structura de ordine publică.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 255 de contravenţii, dintre care  130 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 17 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, şase pentru depăşire neregulamentară, câte două pentru neacordarea de prioritate  vehiculelor, lipsa inspecţiei tehnice periodice, lipsa rovinietei, o sancţiune pentru defecţiui tehnice, iar diferenţa au făcut obiectul altor abateri.

Poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării, 40 de permise de conducere, dintre care 32 pentru depăşirea limitei legale de viteză, 6 pentru depăşire neregulamentară şi două pentru neacordarea de prioritate vehiculelor.

De asemenea, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare, pentru defecţiuni tehnice sau alte nereguli constatate.

Leave a Comment