Accidente grave la Stîrciu și Nușfalău

În aceste zile de sărbătoare, consumul de alcool poate produce nu doar voie-bună, ci și nenorociri, mai ales în cazul în care șoferii inconștienți se urcă la volan după ce au băut. Teodor O. de 27 de ani, este unul dintre aceștia.  Astfel, duminică seara, în timp ce se deplasa pe Drumul comunal 79 din localitatea Stîrciu, pe fondul consumului de alcool, într-o curbă la stânga, l-a acroșat cu oglinda retrovizoare pe Iulian C. din Horoatu Crasnei, care se deplasa pe marginea drumului. Șoferul a urcat victima în autoturism și a transportat-o la domiciliul acesteia, părăsind locul faptei fără încuviințarea poliției, plecând totodată și de la domiciliul victimei fără să anunțe organele abilitate, deși constatase că victima era grav accidentată. La scurt timp, victima a reușit să cheme o ambulanță la domiciliul său, iar medicii i-au acordat primele îngrijiri medicale. Întrucât suferise leziuni grave, victima a fost transportată de urgență la spital. Șoferul a fost în scurt timp identificat stabilindu-se în urma testării că avea o alcoolemie de 0,13 mg/L alcool,  în aerul respirat. Și pietonul a fost testat cu aparatul alcooltest constatându-se că avea o alcoolemie de 0,85 mg./L alcool în aerul respirat.

Cercetările se desfășoară sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporala din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției.

Un alt accident grav s-a produs vineri, 10 aprilie, în apropierea localității Nușfalău, pe DJ 191D. Andrei S. din localitatea Treznea, în timp ce se deplasa cu o autoutilitară, a accidentat grav un copil în vârstă de 6 ani, care s-a angajat în traversarea drumului în fugă, fără să se asigure. Copilul a fost grav rănit, fiind transportat de urgență la spital. În cauză se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând să se stabilească cu claritate cauzele producerii acestui eveniment nefericit.

Informațiile ne-au fost furnizate de purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, Maria Cristea.

Alte articole

One Thought to “Accidente grave la Stîrciu și Nușfalău”

  1. […] În aceste zile de sărbătoare, consumul de alcool poate produce nu doar voie-bună, ci și nenorociri, mai ales în cazul în care șoferii inconștienți se urcă la volan după ce au băut. Teodor C. de 27 de ani, este unul dintre aceștia. Astfel, sâmbătă seara, în timp ce se deplasa pe Drumul comunal 79 din localitatea Stârciu, pe fondul consumului de alcool și neadaptării vitezei într-o curbă la stânga, l-a acroșat cu oglinda retrovizoare pe Iulian C. din Horoatu Crasnei, care se deplasa pe marginea drumului. Șoferul a urcat victima în autoturism și a transportat-o la domiciliul acesteia, părăsind …read more […]

Leave a Comment