Accident cu patru victime în Someş Odorhei

 

O persoană a fost rănită grav, iar alte trei su suferit leziuni uşoare, în urma un accident de circulaţie petrecut în localitatea Someş Odorhei. Evenimentul rutier a avut loc vineri, în jurul orei 23, 20, pe drumul judeţean 108 A, potrivit poliţiştilor sălăjeni. Vasile G. de 54 de ani, din Jibou, în timp ce conducea un microbuz, în care se aflau 11 persoane, pe un sector de drum în aliniament, nu a acordat prioritate de trecere la punerea în miscare de pe loc a unui alt microbuz. Cel din urmă autovehicul, în care se afllau 19 persoane, era condus de A. Francisc de 59 de ani, din Cehu Silvaniei. Cele două microbuze au intrat în coliziune, iar urma impactului au ieşit în afara părţii carosabile, unul dintre autovehicule oprindu-se într-un cap de podeţ, după care, s-a răsturnat. Trei pasagere de 25, 28 şi respectiv 44 de ani au fost accidentate uşor, iar o tânără de 22 de ani, din Cehu Silvaniei, a suferit leziuni grave.

Alte articole

One Thought to “Accident cu patru victime în Someş Odorhei”

 1. Racasan Stefan

  In calitate de presedinte al Asociatiei Victimelor Accidentelor de Circulatie, imi exprim regretul pentru toate accidentelle de circulatie soldate cu pagube materiale si cu atat mai mult, fata de cele soldate cu victime sau pierderi de vieti omenesti.
  Victimele accidentelor de circulatie trebuie sa stie ca dreptul la viata si integritate fizica sunt garantate prin Constitutie, art. 22, iar prin OG.nr 195/2002, art 10, au dreptul la protectie/despagubire , prin asigurarea auto obligatorie cat si prin legea asigurarilor.
  Dreptul la o justa despagubire se acorda cu conditia ca victima sa nu se faca vinovata de producerea accidentului,ori in cel mai rau caz, accidentul sa fie produs din culpa comuna si in raport de numarul de zile de ingrijiri medicale.. Cu cat numarul zilelor de ingrijiri medicale este mai mare cu atat cuantumul despagubirilor este mai mare.
  Precizez ca , daca numarul zilelor de ingrijiri este peste 90 zile despagubirile se pot acorda in cadrul procesului penal (in toate cazurile in care intr-un accident rezulta victime politia rutiera competenta deschide un dosar penal, la cererea victimei) printr-un proces civil indreptat spre o despagubire din partea companei de asigurari a autovehiculului care a produs accidentul.In acest caz, nu se plateste taxa de timbru.
  De asemeni trebuie sa va informez ca numarul zilelor de ingrijiri medicale se constata de catre Institutul de Medicina Legala teritorial competent, la cererea oricarei parti implicate in accident , contra cost.
  Pentru obtinerea despagubirilor este necesar sa aveti obligatoriu un contract de reprezentare din partea unui avocat, deoarece despagubirile nu se acorda din oficiu , ci numai prin negocieri cu reprezentantii firmei de asigurari , ori printr-un prooces civil.
  Asociatia noastra va asigura la cerere o reprezentare a drepturilor de despagubire prin avocati cu experienta in domeniu, fara plata onorariului, costurile de expertize, medico-legale, sau tehnico judiciara sunt suportate de cabinetul nostru de avocatura. Desigur ca din ceea ce se obtine, in final, ca despagubire , cabinetul percepe un procent stabilit de comun acord cu victimele sau urmasii acesteia.
  Pentru sprijin, nu ezitati sa ne contactati la tel:0722644795

Leave a Comment