Accident cu o victimă la Gîlgău

Traficul rutier a fost blocat pe un sens de mers pe DN 1C, în localitatea Gîlgău, vineri dimineaţa, timp de aproape patru ore, în urma unui accident în care au fost implicate o autocisternă ce transporta 31.000 de litri de motorină şi o autobasculantă încărcată cu 24 de tone de deşeuri de sticlă.
Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” Sălaj, accidentul s-a produs vineri, 17 februarie, în jurul orei 9, la faţa locului intervenind pompierii Gărzii Ileanda, pentru a descarcera şoferul autocisternei, precum şi un echipaj SMURD şi unul al Ambulanţei. Bărbatul a primit îngrijiri medicale la faţa locului, fiind transportat mai apoi la spitalul din Dej. Nu au existat scurgeri de combustibil pe carosabil.
Potrivit primelor cercetări, accidentul s-a produs din cauza şoferului autocisternei, un clujean de 49 de ani, care nu a păstrat distanţa corespunzătoare şi a intrat în coliziune cu o autobasculantă condusă de un maramureşean de 41 de ani. În urma impactului, şoferul din Cluj a fost rănit grav. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Ambii participanţi la trafic au fost testaţi cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ, ne-au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

Leave a Comment