A alimentat şi “a uitat” să plătească

Trei persoane au fost trimise în judecată în cursul săptămânii trecute de către procurorii zălăuani.
C.A. este unul dintre inculpaţi şi va fi adus în faţa instanţei pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, ne-au transmis reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Potrivit anchetatorilor, în 4 februarie 2015, în jurul orei 1.55, bărbatul a condus autoturismul marca Peugeot, cu număr de înmatriculare SJ-03355, pe bulevardul Mihai Viteazul din Zalău, având o îmbibaţie alcoolică de 1,05 g/l alcool pur în sânge, iar valabilitatea autorizaţiei provizorii de circulaţie, expirată din 21 ianuarie 2015.
Acuzat de comiterea a două infracţiuni de furt calificat, B.C.A. a fost trimis în judecată după ce în dimineaţa zilei de 13 iunie 2015, prin escaladarea gardului locuinţei lui F.A., din Zalău, a pătruns în curte şi a sustras doi acumulatori, o staţie cu antenă şi radiocasetofon de pe două autoutilitare marca Mercedes. Prejudiciul a fost evaluat de către persoana vătămată la 1.100 de lei. Patru luni mai târziu, mai precis în 7 octombrie, în jurul orei 13.30, a escaladat balconul de la etajul I al blocului T11, de pe strada Torentului din municipiu şi, împreună cu B.G., au sustras persoanei vătămate B.A.A. un laptop Lenova în valoare de 3.000 de lei.
Un alt dosar finalizat de către procurorii sălăjeni îl vizează pe H.A., trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de înşelătorie. Cercetările au scos la iveală faptul că inculpatul, prin inducerea în eroare a SC Mol România Petroleum Products SRL, a obţinut două carduri de alimentare cu care, personal sau prin intermediul altor persoane, a ridicat 3.401,1 litri de carburant, fără a-l achita, cauzând un prejudiciu de aproape 20.000 de lei.
“Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au declarat oficialii Parchetului.

Alte articole

Leave a Comment