Liber la distracţie!

„Zilele Cetăţii” şi Festivalul Roman „Zalău-Porolissum” debutează astăzi, 25 iulie, la Zalău, cu o serie de manifestări la care sunt aşteptaţi să participe toţi zălăuanii indiferent de vârstă. Potrivit organizatorilor, Primăria Municipiului Zalău şi o societate privată, din programul „Zilelor Cetăţii” nu vor lipsi concertele de muzică uşoară, spectacole folclorice, focuri de artificii şi multe alte surprize. Astăzi, de la ora 16, pe scena special amenajată în centrul oraşului, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, special pentru zălăuani, vor evolua Ansamblul „Meseşul” al Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj, Ansamblul „Someşul” din Jibou şi trupe de la Palatul Copiilor. De asemenea, de la ora 21,15 zălăuanii vor putea asista la un program muzical oferit de: trupa Ataria, Ana Lesko de ora 22 şi trupa Bere Gratis de la ora 23.

Parada Festivalul Roman

Tot astăzi, de la ora 20, zălăuanii vor putea asista la parda Festivalul Roman, parada în cadrul căreia trupe de reconstituire istorică vor „tanzita” în ţinută specifică centrul oraşului pe traseul Primăria Municipiului Zalău – bulevardul Mihai Viteazu (zona Zahana) – întoarcerea pe bulevard – strada 9 Mai – scena Casei de Cultură a Sindicatelor. Zălăuanii vor avea ocazia să vadă trupe de reconstituire istorică ale Asociaţiei „Amicii Muzeului” din Zalău, Nimfele Daciei, membrii Savaria LegioXV Apollinaris din Szombathely – Ungaria, Asociaţia Dacica Aeterna din Cluj-Napoca, Legio XIII Gemina din Alba Iulia şi Gladiatorii din Oradea.

Sâmbătă – o nouă zi de distracţie

Organizatorii Festivalulul Roman îi invită pe zălăuani sâmbătă, 26 iulie, în centrul oraşului, pentru a asista la demostraţii de luptă, teatru antic şi ateliere meşteşugăreşti – în faţa Prefecturii în intervalul orar 11-18. De asemenea, de la ora 18, în locaţia precizată va avea loc „marea bătălie, romani versus barbari”, bătălie care va încheia cea de a X-a ediţie a Festivalul Roman „Zalău-Porolissum”. De la ora 19, pe scena din centrul urbei, se vor organiza diferite concursuri şi tombole la care sunt invitaţi să participe toţi doritorii. Programul va continua cu un spectacol oferit de Palatul Copiilor din Zalău, Folk Fest – ediţia a III-a susţinut de Emeric Imre şi Silvan Stâncel de la la ora 19,30; concert trupa Traffic de la ora 21,30; Dj.Project -Adela de la ora 22,15; show cu lasere de la ora 23,15 şi trupa Iris de la ora 23,30.

Duminică – ziua folclorului

Din programul „Zilele Cetăţii” ediţia 2014 nu vor lipsi spectacolele de muzică populară. Duminică, 27 iulie, de la ora 18, pe scena din centrul urbei vor evolua: Ansamblul Folcloric de Copii „Columna” şi Ansamblul Artistic Profesionist „Columna” al Casei Municipale de Cultură, Aurora Moga Popovici, Rodica Pop Seling, Vasile Coca, Ileana Domuţa Mastan, Ileana Matus şi „Moroşenii” din Sighetu Marmaţiei, Mariana Anghel şi Marius Ciprian Pop.

Leave a Comment