La Jandarmeria Sălaj a început un nou an de pregătire a cadrelor militare

Deschiderea unui nou an de pregătire a cadrelor militare ale jandarmeriei a avut loc marţi, 2 februarie, jandarmii sălăjeni urmând să participe la cursuri de pregătire ce se vor derula pe parcursul unui an, până la sfârşitul lunii ianuarie 2017. Principalele domenii de pregătire, stabilite pentru acest an sunt pregătirea de specialitate, tragerea cu armamentul din dotare şi educaţia fizică.
„Programul de pregătire elaborat la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj urmăreşte ca întreg personalul să cunoască şi să aplice legile, ordinele şi instrucţiunile în vigoare, să dobândească noi deprinderi şi să dezvolte cunoştinţele necesare îndeplinirii misiunilor din competenţă la cel mai înalt nivel.
Pregătirea generală se execută cu întregul efectiv şi cuprinde teme din domeniile securităţii naţionale, tacticii de jandarmi, asigurării şi restabilirii ordinii publice, intervenţiei profesionale, drepturile omului” se arată în comunicatul jadarmeriei sălăjene. Programul propriu de pregătire mai include teme specifice domeniului militar, antrenamente fizice pentru creşterea rezistenţei la efort prelungit şi a capacităţii de a acţiona rapid şi precis în orice situaţii deosebite.
Pregătirea continuă a personalului unităţii are ca scop general ridicarea nivelului de profesionalism necesar îndeplinirii cu competenţă a tuturor atribuţiilor pe care jandarmii le au de îndeplinit în executarea misiunilor specifice, dar şi a creşterii calităţii serviciului instituţiei în beneficiul cetăţenilor.
Nici viitorii ofiţeri ai jandarmeriei nu au fost lăsaţi pe „margine”, astfel încât şase studenţi ai Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza efectuează la Zalău, pe tot parcursul lunii februarie, un stagiu de pregătire practică sub îndrumarea şi cu sprijinul ofiţerilor sălăjeni.

Leave a Comment