Vinovatia de a trece strada

E cald, e prea mult soare si nu vrem sa iesim pe strada. Pierdem timp la semafoare, timp pretios, ca sunt prea bine reglate, incat mai ca nu ne ajunge locul pe trotuar. Si totusi, se circula in oras mai mult ca niciodata.

In urbea noastra, populata mai mult de pietoni, sunt izbitoare o serie de nereguli privind marcajele stradale sau semafoarele care ticaie putin si prost. O fi vina caldurii, care, sa zicem, le topeste si le strica mecanismul, o fi vina noastra, ca ne grabim sa le setam si nu calculam timpii? Nu se stie. Sa luam, spre exemplu pur intamplator, mult controversatul semafor de la trecerea de pietoni din mijlocul targului (in fata la Silvania), care clipoceste vreo 5 secunde, pe numarate. Si cand te vedeai deja pe cealalta parte a strazii, iti dai seama ca, de fapt, nici la jumatate nu ai ajuns, iar fuga este singura solutie sa ajungi teafar pe celalalt trotuar. Fuga ori amabilitatea soferilor mai putin grabiti sau, daca esti o domnisoara de calitate, amabilitatea tuturor. Stim, cazul semaforului de care se plange un oras intreg este discutat de ceva vreme si de autoritati, dar inca nu s-a facut nimic. Noi inca mai credem intr-o reprogramare a lor. Nu de alta, dar imbatranim in oras si nu cred ca ne dorim sa fim fugariti de autovehicule.

Un alt exemplu: avem o trecere de pietoni primejdios amplasata intr-o zona dreapta, care indeamna soferii la vitezaaa, in zona Casei Judetene de Pensii. Stau pensionarii, bietii, si asteapta minute in sir pana se incumeta sa traverseze. Problematica situatiune se complica, caci langa trecerea de pietoni este o statie de autobuz care aduce oamenii la locul de munca. Pare o adevarata aventura sa ajungi la serviciu in conditii de siguranta.

Oamenii in cauza ar cere un semn care sa le zica STOP regilor soselelor, dar baiul e ca putin mai jos este un alt stop. Iar prea multe si neprogramate nu fac bine nervilor.

Si, pana la urma, cine mai tine cont de toate semnele astea puse

Leave a Comment