Viitor de AUR, țara noastră are

Daniel Mureşan

De peste 30 de ani vorbim despre principii în politică, despre eficiență și democrație. Doar vorbim, știm cam ce ar trebui făcut. Dar vorbim degeaba, dovadă fiind starea societății românești, adusă în halul acesta de o clasă politică debusolată, dornică doar de înavuțire. Nu știu de ce ne mai mirăm că AUR crește în sondaje. Crește fiindcă o societate needucată și lipsită de cultură, adusă aici de sistemul politic românesc, s-a săturat de promisiuni, sărăcie și vorbe goale. Sigur că AUR e alternativa cea mai proastă (partid prorus și antiUE), dar dați-le românilor altceva. Nu doar vorbe goale și promisiuni deșarte.
Parlamentul, cam același care a girat politic derapajele lui Liviu Dragnea, este deficitar și complet lipsit de încredere. Și-a abandonat rolul politic de legiuitor și urmărește doar interese de grup. Zilele trecute, așa – în disprețul românilor, a mai inclus o categorie de salariați în rândul celor cu pensii speciale. Meschinărie politică, la pachet cu indolență la adresa cetățenilor.
Guvernul, pe același calapod! Un triumvirat de partide abonate la ciolan de peste 30 de ani. Girează un eșec administrativ și se laudă cu creșteri economice ce le simt în buzunar doar bugetarii și „specialii”. Ca să dau un singur exemplu de incapacitate – eșecul aderării la Spațiul Schengen. Nimeni nu și-a asumat eșecul. Iar românii, în buna tradiție indusă de clasa politică, au boicotat produsele austriece. Nu prostia, incompetența, ignoranța și corupția clasei politice românești.
De peste trei decenii românii votează pentru schimbarea mult așteptată în politică, pentru scoaterea din spațiul public a mercenarilor și aventurierilor politici. Dar specimenele politice ale burgheziei politice românești se reinventează. Și în continuare lasă poporul fără educație, cultură și sănătate la un nivel decent. Și atunci ne mai mirăm că AUR prinde la electorat? Au un mesaj pe un ton distinctiv, foarte clar, ce atinge coarda sensibilă a românului dezamăgit. Iar cu intensitate crescută, polarizează foarte mult. Nici nu vreau să mă gândesc ce ar însemna o guvernare cu AUR. Ar fi ceva ca în timpul mineriadelor. Dar asta e consecința acțiunilor celor trei partide ce și-au dat mâna la guvernare, indiferent de doctrinele lor. Singura lor doctrină e căpătuiala.
Restul e țara noastră așa cum o știm – prost administrată, lipsită de lideri, cu un premier general (parcă am fi o juntă din America de Sud) și plină de doctori de carton. Provincială în manifestările ei, feudală în toată structura administrativă. Cred că șansa noastră e un mediu de afaceri puternic, ce crede în oportunitățile economice continentale și în forța creativă a românilor. Dar pentru aceasta trebuie o clasă politică conștientă de oportunități, ce nu mai organizează licitații cu dedicație sau favorizează firme de partid. Destul de greu, dacă nu chiar imposibil. Numai așa vom avea șansa ca, măcar peste o generație, să apară o clasă de conducători competenți și de bună credință, dar mai ales vizionari!

2 Thoughts to “Viitor de AUR, țara noastră are”

  1. […] Daniel Mureşan De peste 30 de ani vorbim despre principii în politică, despre eficiență și democrație. Doar vorbim, știm cam ce ar trebui făcut. Dar vorbim degeaba, dovadă fiind starea societății românești, adusă în halul acesta de o clasă politică debusolată, dornică doar de înavuțire. Nu știu de ce ne mai mirăm că AUR crește în sondaje. Crește fiindcă o societate needucată și lipsită de cultură, adusă aici de sistemul politic românesc, s-a săturat de promisiuni, sărăcie și vorbe goale. Sigur că AUR e alternativa cea mai proastă (partid prorus… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    Mare scor nu va face AUR, nu vor tăierea pensiilor speciale, au în spate serviciile cu pensii speciale !

Leave a Comment