Transilvania s-a săturat să stea la mila Bucureștiului

Decizia primarilor din cele patru mari oraşe din vestul ţării de a forma Alianța Vestului reprezintă, fără doar și poate, acel moment în care, în disperare de cauză, cauți soluții pentru a le arăta ălora de la București că te-ai săturat să stai la mila lor, să aştepți ca un milog firimiturile aruncate de Dragnea și Dăncilă peste gard. Această alianță nu este nici pe departe un act eroic, ci o necesitate. Alianţa Vestului vrea să faciliteze construirea de drumuri civilizate, acte de cultură, performanţe economice şi sociale. Și cred că se poate… De ce? Pentru că primarii din Cluj -Napoca, Oradea, Timișoara, Arad au arătat că se poate, prin amprenta pe care au lăsat-o deja asupta localităților pe care le administrează. Mai mult de atât, Alianța Vestului așteaptă și alte adeziuni, în discuţie fiind Braşovul, Sibiul, Tg. Mureşul…
Alianța asta nu-i doar despre drumuri și autostrăzi. Nu. Alianța Vestului e un răspuns la dispreţul cu care ardelenii, şi nu numai ei, au fost și sunt încă trataţi de fostele, dar mai ales, de actuala guvernare pesedisto-iliberală. Mai concret, ardelenii (sunt convins că și mare parte dintre moldoveni și munteni) s-au săturat de aroganță, dispreț, indiferenţă, lașitate și minciună. Sunt deja prea mulți ani în care am asistat neputincioși la distrugerea sistematică țării, a încrederii românilor în România, o ţară care a încăput pe mâna unor politicieni penali, neputincioși, mincinoşi, analfabeți și extrem de corupţi. Ardelenii au dat semnalul că vor să construiască o ţară demnă şi sănătoasă.
Da, ştiu, Alianţa Vestului nu este cel mai bun semnal pentru naționaliști, și nici pentru politrucii care încearcă să împodobească cu vorbe goale, dar parfumate, acest an Centenar. Pe de altă parte, nu-i vorba nici despre vreo nenorocire, așa cum aceiași politruci încearcă că o prezinte. Nimeni nu și-a propus să rupă România în bucățele! Nu. Dimpotrivă! Alianța Vestului își dorește mai degrabă să repare, în zona sa de influență, ce s-a distrus sub atâtea guvernări imbecile, inclusiv sub orânduirea PSD-ALDE, la care îi musai să-i alipim inclusiv pe parlamentarii acesteia, ce stau ca niște slugi sub bocancul baronului de Teleorman. Tocmai de aceea, Alianța Vestului va fi, în scurt timp, un exemplu de urmat și pentru Moldova sau Muntenia. Ca apoi, împreună, să arătăm ca o țară normală, o țară demnă, ai cărei cetățeni se întorc, dar mai ales rămân acasă. Nu-i așa că ne dorim cun toții o Românie pe care, astăzi, doar „din vorbe” o avem? Atunci, oameni buni, hai să punem umărul să o construim. Am așteptat destul și degeaba un semn de la „împărăție”. Nu credeți?
În tot acest timp, încerc să poziționez Sălajul și, implicit, Zalăul în această construcție regională. Din păcate, la această oră, la noi se așteaptă încă semnale din direcția Teleorman. Vom vedea însă cât mai avem răbdare să așteptăm…

4 Thoughts to “Transilvania s-a săturat să stea la mila Bucureștiului”

 1. aurel drula

  Serios ?
  Toate marile investitii nationale sunt in Ardeal si Banat de zece ani – autostrazile Nadlac – Sibiu , Nadasel – Tg Mures , Sebes – Turda , calea ferata Simeria – Sighisoara .
  Cu efortul financiar al intregii natiuni si prin deciziile ” Bucurestiului ” – adica ale executivului , asa cum se intampla si in Franta , si in Ungaria , Parisul si Budapesta .
  Nici o mare investitie nu are loc in Moldova si Tara Romaneasca .
  Boc a fost prim ministru opt ani .
  Iar cei patru indivizi cu ” alianta Vestului ” ( cine isi aminteste de ” Alianta Nordului ” din Afganistan , triburi tadjice la comanda CIA , in 2001 ? ) sunt toti primari PNL .

 2. Anonim

  In curand se vor alia si orasele SM,Alba Iulia,HD;SB;BV si altele.Din pacate Zalaul nu are viza de intrare.

 3. ANONIM deocamdata

  IDEEA nu este rea , in schimb nici ideea secretarului de stat d-l LASZLO BORBELY receptionata azi po postul de radio romania actualitati in jurul orei 09.00 privind planul de dezvoltare durabila 2030, nu e rea din contra este EXCEPTIONALA , bine ar fi sa se indeplineasca , sa fie acceptata de actualul guvern nu de alta dar PNL la ora actuala nu are posibilitatea de a asigura oameni capabili sa realizeze aceste idei, nici VINATORUL incompetent de salaj CIOLOS cu atat mai mult . Si SALAJUL ar trebui sa primeasca viza de intrare in CLICA VESTULUI>

Leave a Comment