Somn uşor, că-i pe bani!

Dacă preşedintele Băncii Mondiale “îşi permite” să umble cu şosetele rupte, de ce un “simplu” cancelar al preşedintelui Iohannis nu îşi poate permite să doarmă atunci când îi este somn? Zilele trecute şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, mâna dreapta a preşedintelui României Klaus Iohannis, a fost fotografiat dormind în timpul unei vizite la nivel înalt. Este vorba despre o vizită a preşedintelui Iohannis la invitaţia preşedintelui Serbiei. L-a prins somnul pe bietul cancelar şi a adormit. Ce dacă l-a văzut toată lumea că doarme? Nu-i nici o ruşine să dormi în timpul muncii şi să fi plătit cu bani grei. E chiar la modă. Plătim cu toţii somnul dulce al tuturor celor din vârf, care-s puşi acolo să ne apere interese. Oare mai are omul de rând, alegătorul, interese, nevoi, trebuinţe? Sigur că mai are, însă nimănui nu-i pasă. Dacă am dormi şi noi liniştiţi cu certitudinea, aş acum ar fi firesc, că alţii lucrează pentru bunul mers al vieţii noastre, am muri de foame.

Habar nu au politicienii noştri că în timpul în care ei dorm deopotrivă, ziua la muncă şi noaptea, alegătorii se trezesc cu noaptea-n cap şi stau la cozi pentru a căpăta o programare pentru analize gratuite. Nu se pot gândi că în timpul dulcelui lor somn din cursul nopţii, alegătorii nu pot pune ochi pe geană din cauza grijilor pentru ziua de mâine: plata facturilor, a ratelor la bănci pentru mica locuinţă cumpărată pe credit, mâncarea copiilor şi multe altele.

Se apropie alegerile şi parcă toţi cei de sus încep timid să se trezească din hibernare. În ultima perioadă poţi fi văzuţi cum vin din capitală. Au început să dea bineţe tuturor alegătorilor, care acum patru ani i-au în parlament, fac drumuri prin judeţ şi îşi pregătesc terenul pentru anul viitor. După alegerile din iunie 2016, după ce vor câştiga sau recâştiga un loc călduţ, vor intra din nou în hibernare.  Politicienii noştri chiar nu-şi dau seama că somnul lor e plătit regeşte!

One Thought to “Somn uşor, că-i pe bani!”

  1. Nelu

    La un preşedinte care, vorba lui Crin, vorbeşte puţin şi gândeşte la fel, se potriveşte acest şef de cabinet care doarme ca o balegă în timpul unei reuniuni oficiale. Cum îi turcu, aşa-i şi pistolu !

Leave a Comment