Cusurgii fără cusur

În ultima perioadă îmi “ies din pepeni” destul de repede. Îmi pierd rapid răbdarea şi parcă nu mai am dispoziţia necesară să ascult fel de fel de “poveşti cu peşti” spuse de unul şi de altul. Îmi plac mult oamenii eficienţi, care ştiu să se mobilizeze cu rapiditate în situaţii dificile. Comunicarea evazivă şi limbajul de lemn mă obosesc. Mai nou îmi displac oamenii care ştiu totul, de la medicină, mecanică, administraţie, inclusiv strategii militare şi tehnici de război, deşi nu au nici cea mai mică pregătire în domeniu. Şi ce bine îi văd eu pe alţii, ce cusurgioacă pot fi uneori. Câte cusururi îmi sar în ochi în loc să privesc în propria ogradă. Ce bine ar fi dacă oamenii s-ar uita mai întâi la ei înşişi, înainte de a face sau spune ceva. Ce bine ar fi dacă fiecare s-ar analiza pe sine şi ar căuta în interiorul său unde a greşit, inclusiv eu. Totuşi, când mă uit în jur, observ că lucrurile nu stau aşa. Sunt sigură că la fel cum eu mă irit din cauza unora, la rândul meu am acelaşi efect asupra altor persoane. În schimb, mi-a fost dat să întâlnesc şi să relaţionez cu oameni inteligenţi. Aceştia reuşesc să transforme o situaţie în care se află alături de oameni pe care nu-i plac, într-una cât mai bună pentru toată lumea implicată. Câteodată picăm în plasa ideii că ne va plăcea de orice persoană cu care vom interacţiona, chiar şi atunci când este destul de evident că asta nu se va întâmpla. Faptul că întâlnim oameni dificili care se vor opune modului nostru de a gândi, este inevitabil. Oamenii inteligenţi ştiu asta şi îşi dau seama că neînţelegerile şi situaţiile conflictuale sunt un rezultat al diferenţei de valori. O persoană de care nu ne place, care ne irită, nu este cu adevărat o persoană rea. Diferenţa de valori dintre oameni creează situaţia în care unul îl judecă pe celălalt. În momentul în care acceptăm că nu toată lumea ne place şi că nici nouă nu ne va plăcea de toată lumea, cred că nu ne vom mai ieşi din pepeni. Această realizare va scoate emoţia negativă din ecuaţie. Trebuie să acceptăm că avem puncte de vedere diferite!

2 Thoughts to “Cusurgii fără cusur”

  1. […] În ultima perioadă îmi “ies din pepeni” destul de repede. Îmi pierd rapid răbdarea şi parcă nu mai am dispoziţia  » Mai multe detalii […]

  2. Anonim

    Da, da, articolul pregătitor e bun, guvernanții pregătesc legea cenzurii, deocamdată le frică să o scoată. Vei fi aruncat în temniță nu pt că ai zis neadevăruri nu, va fi o comisie bolșevică care va stabili care adevăr este adevărat și care nu. Tovarășul Lenin și bolșevicii săi vor fi mândri că, și în anul 2022, rămâne valabilă lozinca ”Cine nu e cu noi, e împotriva noastră ”!

Leave a Comment