România noastră nu-i grotească, hâdă și meschină

Dacă vă plac minciunile, trădarea, aroganța, sfidarea sau perfidia, atunci cu siguranță vă place și Liviu Dragnea. Dacă vă mai plac elucubrațiile, adăugați-l pe listă și pe ministrul Educaţiei, Liviu Pop, zis “Genunche”. Poate vă plac bătăușii ori golanii, așa că Mirel Palada vă poate oferi o porție gratuită de cafteală. Sau, de ce nu, poate sunteți susținători ai “doctului” Codrin Ştefănescu, cine știe? Ei bine, cam acesta este nivelul la care a ajuns clasa politică românească ce conduce o țară, care teoretic ne reprezintă și care, vrem nu vrem, este plătită cu bani mulți și publici să decidă viitorul copiilor noștri.

Știm că, în ultimii zeci de ani, nu am avut parte de vreo clasă politică mai răsărită și nici nu am avea, Doamne ferește!, vreo pretenție ca ținuta morală a politicianului român să fie ireprosabilă. Dar parcă astăzi, mai mult ca niciodată, politicul din țara noastră își arată, în plenitudinea sa, adevărata faţă grotească, hâdă, meschină. Și nu fac neapărat trimitere la vreun partid anume. Mă refer, fără să greșesc prea mult, la clasa politică în ansablul ei. Cât despre actualii guvernanți, nu pot spune decât că aceștia reprezintă, fără echivoc, esența mediocrității românești, în toată splendoarea ei, mediocritate tolerată și, mai grav, promovată de majoritatea (ca să nu spun “talpa”) societății.

Astăzi, mai mult decât oricând, în România se promovează impostura, corupția, mediocritatea, incultura sau cultura nonvalorilor, amatorismul și neprofesionalismul. Ei bine, după astfel de un duș rece, trebuie să ne trezim și să conștientizăm că acesta este efectul a zecilor de ani în care oamenii de valoare, cu bun simț, cu principii și coloană vertebrală au refuzat să se mânjească, neacceptând astfel să se amestece cu politicienii de conjunctură, cu oportuniștii și flămânzii care au secat de vlagă o țară întreagă.

Nu știu dacă vă amintiți, însă într-o apariție publică destul de recentă, Liviu Dragnea declara că PSD este “o Românie la scară mai mică”. Cuvintele lui Dragnea mi-au izbit timpanele ca o lovitură de baros. Și știți de ce? Pentru că omul s-ar putea să aibă dreptate. Iar ultimele sondaje de opinie chiar îi dau dreptate. Dacă mâine ar fi alegeri în România, procentul cu care PSD a câștigat alegerile din 2016 s-ar modifica de la 45,5 la sută la 41. Puțin, chiar foarte puțin am putea spune, în condițiile în care orice partid aflat la guvernare suferă de pe urma erodării imaginii. Iar PSD, în urma inepțiilor la care s-a dedat în periada de guvernare, cel puțin teoretic, ar fi trebuit să-și erodeze imaginea cât alte partide în 10 ani. De unde tragem concluzia că, într-adevăr, un partid condus de un infractor condamnat, instalat cu surle și trâmbițe în fruntea unor găști de penali, inculți, impostori și golani bătăuși poate reprezenta cu succes România. Ce mă determină, totuși, să nu depun armele este că, deși multora s-ar putea să le placă sau chiar să fraternizeze cu “România lui Dragnea”, restul României s-ar putea să nu o placă deloc pe sora ei mai mică. Să vedem, tutuși, în cele din urmă, care dintre cele două “surori” este mai inteligentă. Pentru că nu-i obligatoriu ca puterea să fie deținută de cei mulți și ușor de manipulat…

3 Thoughts to “România noastră nu-i grotească, hâdă și meschină”

  1. Babilon Mihai

    Fiti linistit!Aveti dreptate. La ce vă/ne folosește?

  2. dragomir

    Astia sunt infractori noi, da cei vechi: Videanu, Berceanu, Fenechiu, Pinalti, Blaga, Nasty, Cocos… si doamne multi alti din toate taberele.Mai nou tineretu SRI-st :Coldea, ciocarlia Dragomir… si …ce sa mai zici! Biata Romanica ii gata:moral, social, economic…

  3. Anonim

    România noastră nu-i GROTESCA, hâdă și meschină

Leave a Comment