Puţin respect, vă rog!

Oricât aş încerca să mă împac cu ideea că “asta este situaţia” şi că “nu putem mai mult”, mi-e imposibil să nu-mi ies din pepeni când mă lovesc de incompetenţa, indolenţa şi nesimţirea funcţionarilor din instituţiile publice ori a comercianţilor. Nu de alta, dar pe banii mei am tot dreptul din lume să ridic pretenţii. Nu aştept să mi se întindă covorul roşu, dar când intru într-o instituţie a statului, în care fiecare angajat este plătit din banul public, prin urmare şi al meu, pretind să fiu tratată cu respect.

Asta înseamnă ca agentul de pază ce completează integrame cât e ziua de lungă să nu urle după mine când descoperă că am intrat în instituţie, ci să-mi vorbească pe un ton civilizat dacă chiar îl roade cu ce treburi sunt în zonă.

Doamna de la ghişeu să nu-mi raspundă în scârbă când am vreo nedumerire, să nu-şi savureze sandviciul când vede că oamenii stau la coadă să plătească una-alta, vânzătoarea de la magazin să nu mă urmărească suspicioasă printre rafturi şi nici să nu mă lase să aştept până îşi termină bârfa cu colega ori convorbirea telefonică.

Ştiu, cu toţii avem zile proaste, în care n-avem niciun chef de muncă, dar asta nu trebuie să devină problema clientului. Nu e treaba mea, a cetăţeanului care-şi plăteşte dările către stat, nici că leafa încasatoarei de la Taxe şi impozite, a doamnei de la Evidenţa populaţiei, a vânzătoarei de la magazinul de pantofi, a agentului de pază, a inspectorului din primărie, a controlorului din autobuz, a asistentei din spital e mică. Toţi ne confruntăm cu astfel de probleme, dar trebuie să ne facem treaba cu seriozotate. Şi cu respect faţă de beneficiarul direct, care scoate bani din buzunar pentru serviciile de care beneficiază. Şi care, astfel, vă plăteşte şi vouă salariile, în ciuda nesimţirii pe care i-o dovedinţi.

Iar de nu vă convine, de vă cer prea mult, n-aveţi decât să mergeţi la cules de diverse la vecinii din UE, să văd dacă vă merge acolo cu atitudinea asta.

Alte articole

6 Thoughts to “Puţin respect, vă rog!”

 1. Anonim

  doamne ce femee nebuna ce vrei sa spui prinacest articol dor nu vrei cind vei intra intr-o institutie publica sa te ia in brate cineva-stau dracului acasa

 2. anonimus

  mare dobitoc poate fi anonimeni ala, care, habar nu are pe ce lume traieste.
  tembeli ca el au adus tara in asemenea situatie. ar fi bine sa plece la cules in ue, ca sa -si revina.

 3. Maria

  Felicitari pentru articol!
  Sunt de acord intru totul.

 4. Anonim

  Este foarte adevarat in ceea ce s-a scris in articol. Am crezut ca intr-o anumita perioada se vor shimba atitudinile. Raspunsul nu este la cei de la poarta care te asteapta sau la ghiseu…Raspunsul este la cel care conduce institutia. El tre sa vada de jos cum merg treburile…Cei care conduc stiu ca totul merge perfect, iar la sedinte spun ca se poate si mai bine etc… O idee pentru autoarea articolului ca sa faca o actiune in care sa fie invitati din partea institutiilor si sa abordeze aceste teme care sunt din pacate REALE. Repet, raspunsul este la cei care conduc institutiile…sincer prin munca pe care o prestez intalnesc multe cazuri neplacute pt clientii mei si cand aud asa ceva….iau telefonul si sun unde trebuie si problema se rezolva. De ce mereu tre sa se intervina????

 5. vasile

  FOARTE BUN ARTICOL ,ASTA E ADEVARUL IAR CEI CARE SE SIMT VINOVATI SA NU SE MAI SEMNEZE CU ANONIM ,RUSINE CELOR DIN INSTITUTIILE PUBLICE PT COMPORTAMENTUL JENANT PE CARE IL AU FATA DE OAMENI

 6. Anonim

  Sunt de acord ori atita timp cit nu vor constientiza ca scaunul le depinde de noi pentru ca altfel ar sta acasa nu se va schimba nimic in comportamentul lor de mizerabili

Leave a Comment