Phoenix Şimleu speră la calificarea în semifinale după setul câştigat în Capitală

Dinamo – Phoenix Şimleu 3 – 1 (25 – 20, 19 – 25, 25 – 16, 25 – 13)

Deşi îşi făceau speranţe mari pentru acest meci, şimleuanii au rezistat doar două seturi în deplasarea de la Dinamo, într-un meci desfăşurat miercuri seara şi contând pentru manşa tur din sferturile de finală ale Cupei României la masculin.
Dinamo a luat un avans considerabil încă din debutul partidei, iar până la finalul primului act, echipa şimleuană nu a mai reuşit să se apropie de formaţia bucureşteană, cedând setul la o diferenţă de cinci puncte.
Pe fondul unei relaxări în jocul echipei antrenate de Daniel Rădulescu, dar şi a unei reveniri în tabăra şimleuană, elevii fostului internaţional Mircea Abraham au reuşit să se impună cu 25 – 19 în setul doi. A fost însă singurul setcâştigat de oaspeţi, pentru că Dinamo nu a mai iertat nimic până la final şi şi-a adjudecat clar parţialul trei şi patru, la o diferenţă de nouă, respectiv 12 puncte.
„Per ansamblu sunt mulţumit de evoluţia băieţilor. Am început cu trac partida şi acest lucru s-a văzut la finalul primului set. Ne-am revenit în setul doi, dar nu am continuat să avem o evoluţie la fel de bună şi următoarele două seturi. Oricum, am câştigat un set care ne-ar putea ajuta mult în partida retur”, este de părere antrenorul principal al Phoenix-ului, Mircea Abraham.
„Meciurile cu Şimleul au fost întotdeauna disputate. Chiar dacă este vorba de o nou-promovată, jucătorii au un potenţial deosebit. La fel ca în meciul din campionat, de la Şimleu, băieţii noştri au tratat meciul cu multă seriozitate şi au reuşit să câştige. Chiar şi pierderea unui set nu cred că ne va da bătăi de cap în partida retur”, consideră managerul echipei Dinamo, Dan Drăguşin.
Dinamo: Filip Despotovski, Mircea Roman, Bogdan Mureşan, Marius Şoloc, Cristian Dincă, Cătălin Dobre, Alexandru Călin Libero. Au mai evoluat: Paul Crăciun şi Ricardo Pătran. Antrenori: Daniel Rădulescu şi Cristache Catană.
Phoenix Şimleu: Toth Gabor, Cristian Pop, Ovidiu Teuşan, Marian Bala, Bokor Gabor, Ionuţ Rus, Paul Olar – libero. Au mai evoluat: Ionuţ Silaghi, Sergiu Ivan, Florin Filip şi Andrei Harlişca. Antrenori: Mircea Abraham şi Marius Oniga

Leave a Comment