Polemici, mă rog, nervi de pandemie

Daniel Săuca
„Premierul Florin Cîţu a afirmat că nu va exista un lockdown general, întrebat dacă ia în calcul o măsură a carantinării de două săptămâni, după ce secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan a evocat o astfel de posibilitate, ca o soluţie pentru a limita răspândirea COVID-19. Şeful Executivului a adăugat că mergem spre direcţia unei relaxări, însă condiţia principală este cea ca lumea să se vaccineze” (news.ro). Bine ar fi „să ne relaxăm”, mai ales pentru câți nervi bântuie la guvernare și în rândul vaccinaților și nevaccinaților. Oricum, bine ar fi să se mai „relaxeze” și relația PNL – USR PLUS.
„Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că i-a cerut ministrului Finanțelor o analiză despre cheltuielile de personal, care ar fi crescut în primele două luni ale acestui an. «Vreau să știu de unde vine pentru că legislația în vigoare nu ar fi permis acest lucru»”, a declarat Cîțu, după ședința de guvern” (digi24.ro). Chiar așa, domnule prim-ministru, cum au crescut salariile, cheltuielile de personal în sectorul public dacă sunt „înghețate” la nivelul lunii decembrie 2020? Vast program de investigații!
„Milioane de iaurturi riscă să expire pentru că Guvernul a anunţat prea târziu prelungirea vacanţei de primăvară” (adevarul.ro). Oare câte iaurturi, mere din celebrul program „laptele (pardon iaurtul) și cornul (mărul)” au expirat/vor expira și prin Sălaj? Și încă una scurtă din fascinantul domeniu al educației post-mioritice: „Cum învăţământul online a lăsat goluri mari în procesul de învăţare, părinţii s-au văzut nevoiţi să caute meditatori. De la chilipiruri studenţeşti de 40 de lei pe o şedinţă de 2 ore până la 150 de lei cu profesori cunoscuţi, piaţa e plină de oferte. Se poate face pregătire clasic, faţă în faţă, sau online şi cu profesori din alte judeţe” (ziaruldeiasi.ro). Oare cum e „piața” prin Sălaj?
Cătălin Tolontan: „De la Jimmy Hoffa nu s-a mai văzut lider punând mâna pe rangă într-o situație pornită de la un conflict de muncă. Numai că Hoffa era liderul sindicatului, nu directorul general al companiei. Gestul lui Ștefan Paraschiv, managerul Metrorex, de a se duce cu ranga să demoleze un chioșc va intra în istoria populismului de subteran. La propriu de subteran” (libertatea.ro). Titlul editorialului: „Politici publice pe bază de rangă”. Nu, mulțumim!
Și, la final, un citat din noul special guest star al comunicării publice dâmbovițene, Valeriu Gheorghiță: „Neîncrederea în vaccinul AstraZeneca este firească” (libertatea.ro). Aveți dreptate, dle Gheorghiță. Aș adăuga, după cum merg treburile, că este firească și neîncrederea românilor în autorități…

Leave a Comment