Pentru frigul din şcoli şi grădiniţe, PDL vrea pe tavă capul managerului public Radu Nistorescu

„Deşi în luna martie, prin Hotărârea Consiliului Local nr.66/19.03.2013, am alocat suma de 1,45 milioane de lei pentru achiziţionarea tronsonului de conductă de la societatea E-Star Budapesta, şi l-am mandatat pe primarul Radu Căpîlnaşiu să semneze contractul de vânzare-cumpărare a acesteia, aflăm după 6 luni, din presă, că nu s-a întâmplat nimic de fapt în această problemă. Şi nu doar că aflăm, dar simţim pe propria piele, noi şi copiii noştri, care sunt nevoiţi să înveţe în frigul din şcoli şi grădiniţe”, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, consilierul municipal Claudiu Bârsan, preşedintele PDL Zalău. Potrivit democrat-liberalului, constatând că nu poate gestiona problema, primarul Radu Căpîlnaşiu a plasat „cartoful fierbinte”, în speţă achiziţionarea tronsonului de conductă de la societatea E-Star Budapesta, în mâinile administratorului public Radu Nistorescu, ce dă o serie de explicaţii absolut halucinante. „Radu Nistorescu îi îndeamnă pe directorii de şcoli şi grădiniţe să ridice temperatura în instituţii cu două-trei grade, până la soluţionarea problemei. Înainte de 1989, cineva ne îndemna să mai punem o haină pe noi, ca să nu murim de frig. Apoi, ca şi cum nu ar fi suficient, municipalitatea face o ofertă modică, şi anume de 500 de lei, pentru închirierea acestui tronson de conductă, ofertă considerată absolut ridicolă şi de către proprietari. Întradevăr, preţul incompetenţei nu poate fi atât de mic”, a spus consilierul PDL.
În continuare, Claudiu Bârsan face cunoscut că administratorul public al Zalăului, Radu Nistorescu, decide să se deplaseze la Budapesta pentru a negocia chiria cu cei de la E-Star Budapesta, anunţând însă că municipalitatea este dispusă, de această dată, să ofere preţul corect pentru închirierea tronsonului de conductă: „Halal negociere! Şi, de parcă nu s-ar fi plimbat destul, îl invită şi pe primarul Radu Capâlnaşiu la Budapesta. Bineînţeles, făra ca această deplasare să fi fost aprobată de Consiliul Local sau fără să fie stabilit un mandat pentru aceste negocieri de către Consiliul Local. După ce toată vara au stat liniştiţi, brusc i-a apucat hărnicia, stranşi în menghină din cauza temperaturilor scăzute”.
Claudiu Bârsan a mai afirmat, în final, că, de obicei, „prostia şi domnia se plătesc”, însă, de această dată, cei care trebuie să plătească preţul incompetenţei celor ce au gestionat în mod direct relaţia dintre Primărie şi societatea E Star sunt copiii noştri şi cadrele didactice. „Şi aici ne referim la incompetenţa lui Radu Căpîlnaşiu şi a administratorului public Radu Nistorescu. De fapt, acesta din urmă, prin ceea ce a spus şi a făcut în această problemă, a dovedit că nu este administrator public, ci pericol public pentru copiii noştri. Solicităm, de aceea, demisia sau revocarea sa din funcţia de manager public al municipiului Zalău. Nu ca ne-ar încălzi cu ceva…”, a conchis Claudiu Bârsan.

Alte articole

One Thought to “Pentru frigul din şcoli şi grădiniţe, PDL vrea pe tavă capul managerului public Radu Nistorescu”

  1. Anonim

    Nu tot clantaniti de pe margine bateti-i in alegeri si atunci puneti voi pe cine vreti administrator public.Da se vede ca nu santeti in stare.

Leave a Comment