Pastile sau hapuri

Daniel Mureşan

Ţara asta frumoasă este tot mai des inutil populată de politicieni de carton, devenind insuportabilă în încrâncenarea ei de a deveni europeană. La Palatul Victoria stă cocoțat al enșpelea guvern la ceas de criză. O criză perpetuuă ce nu mai suportă vreo analiză. Doar câteva pastile, călduroase, de vară.

* Mult trâmbițata restructurare a sistemului bugetar rămâne doar pe hârtie. Guvernul nu are nicio scuză că nu a început o astfel de acțiune. Trebuie doar voință. De unde?

* Reforma și ajutorul post-covid, tot la stadiul de deziderat. A umplut presa cu scheme de ajutor, le-a anulat, iar le-a aprobat. Rezultatul? Firmele au primit praful de pe tobă, tot mai multe intră în faliment.

* Celebrele fonduri și programe europene sunt doar pentru vizitele guvernanților în străinătate. La casieriile ministerelor, agențiilor și direcțiilor, acolo se învârt fondurile europene.

* Președintele-lebădă ne asigură că bătălia politică din PNL nu afectează guvernarea. Să o spună asta lui mutu’ (adică lui), căci ne-am săturat de ipocriți.

* La DNA e un concediu prelungit – s-au terminat hoții. Trebuie să importăm, ca să nu-i concedieze.

* Pensiile speciale nu s-au eliminat, dar s-au tocit de când se tot vorbește despre ele.

* La Zălau, partidele își fac sau își caută presă care să-i laude. În rest, totul e ca la carte. Drumuri bune, apă la discreție, se coc prunele. Va curge dezinfectantul și scăpăm de covid. Unii vor să facă compot. Blasfemie în Sălaj!

”Ce le pasă care este numele stăpânului lor? Ceea ce ştiu ei este că trebuie să muncească, să plătească, să sufere şi să tacă. Românii moştenesc din tată-n fiu o resemnare mută care se schimbă în apatie şi această apatie este susţinută încă de neştiinţa lor”, era părerea francezului Xavier Marmier, călător prin ţările române acum mai bine de o sută de ani. S-a schimbat ceva?

 

 

 

Leave a Comment