Orgolii prostești

Da, doamnelor și domnilor, o nouă stea s-a născut pe firmamentul falimentarului PSD. Vedem că această Viorica Vasilica Dăncilă poate fi premier, președinte de partid și, de foarte curând, posibil candidat la prima funcție în stat, și anume cea de președinte al României. „Nu vreau să se creadă că sunt un om laș. Dacă partidul îmi va cere acest lucru (să candideze la Președinție – n.a.) și va crede că este singura soluție, atunci voi accepta ceea ce spune partidul”, a declarat deunăzi Dăncilă. La ora la care scriu acest articol, CEx-ul PSD e în desfășurare, așa că nu știu sigur dacă s-a întâmplat acest lucru, însă sunt toate șansele ca partidul să i-o ceară și ea să creadă că este singura soluție. Pentru că, așa cum a fost pe vremea „răposatului” Liviu Dragnea, acum, partidul este ea și cei din jurul său. Aaa, da, se mai poate să-i fie cerută candidatura și pentru că partidul nici nu ar avea pe cine altcineva să propună pentru acest deziderat. Unii s-au gândit la narcisistul Orlando Teodorovici? Totuși, să fim serioși! Atunci, pe cine altcineva ar putea arunca PSD în lupta pentru Cotroceni? Ce oameni credibili mai are partidul ăsta? Și aici mă refer la persoane competente, profesioniste, capabile, cu notorietate, apreciate atât în interiorul camarilei, cât și în afara ei. Nu-i așa că vă vine extrem de greu să nominalizați pe cineva care ar deține măcar 10 la sută din „cerințele” enumerate maim sus? Prin urmare, este foarte posibil ca Dăncilă să fie singura soluție a PSD. Cum spuneam, nu pentru că s-ar încadra cu vreo calitate în peisajul pentru Cotroceni, ci mai degrabă pentru că ar fi singura naivă dispusă să își rupă gâtul într-o astfel de competiție electorală.

În altă ordine de idei, înafara „trompetelor” lui Dragnea, nu prea văd pe nimeni în PSD care să fie dispus să treacă peste actualul lider suprem. Așa că, iată un alt motiv pentru care Dăncilă are cele mai mari șanse să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale. Pentru că un partid de anvergura PSD, că vrea sau nu, trebuie să aibă propriul candidat la președinție. Dacă bietul Tăriceanu încă visează cu ochii deschiși că va fi candidatul comun PSD-ALDE și eventual al Pro România, eu cred că omul ăsta trăiește într-un univers paralel. Și-apoi, ăsta e doar visul lui, nicidecum al pesediștilor. Ar fi pentru prima dată în 30 de ani când PSD nu ar avea propriul candidat la președinție, ceea ce nu cred că se va întâmpla. Este o chestiune nu doar de principiu, ci de mai degrabă orgoliu. Iar în PSD, știm că zac munți de orgolii prostești.

Însă, privind în față trista realitate, dacă Viorica Dăncilă este unica soluție a PSD în privința candidatului propriu la președinție, asta spune extrem de multe despre acest partid, despre nivelul la care a ajuns. Dacă acum câțiva ani ne-am fi jucat cu informația asta, am fi râs în hohote. Dar iată că „viața bate fimul”, și-acum privim spre o realitate care, sincer, mi se pare absolt ilară, de noaptea minții!

Până la urmă, așa cum v-am mai spus-o de atâtea ori, încât riscam să vă intoxic, nimeni din PSD nu ar fi putut face praf și pulbere partidul ăsta, să-l sape mai bine la temelie, decât a făcut-o infractorul Liviu Dragnea. Iar acum, ca într-un efect de bulgăre care se rostogolește, s-ar putea ca, prin candidatura sa la președinția României, Dăncilă să facă același lucru, să ajute și mai abitir la căderea PSD în prăpastie, să bage PSD și mai rău în groapă decât l-a băgat întâiul condamnat al țării. Să zicem „Doamne, ajută”?! La ce ne-ar folosi?

 

 

Alte articole

One Thought to “Orgolii prostești”

  1. Anonim

    Păi vanitatea multiplului corigent în liceu și repetent în facultate CAC (Călin Anton Constantin) Popescu-Tăriceanu ar fi numai bună să ducă la căderea guvernului Analfabetei-Marionetă. Că de nu-l băga PSD-ul în Parlament, nu avea el despre ce vorbi acuma. S-a văzut cîte puncte a făcut gașca ALDE la europarlamentare.

Leave a Comment