Nu ați vrea un om de cultură șef al statului?

Daniel Săuca

„Până la schimbarea premierului mai sunt patru luni, dar discuțiile din interiorul principalelor partide încep să se intensifice pe mai multe paliere. Un mare semn de întrebare este legat de colaborarea cu UDMR, dacă să fie păstrată sau nu în Coaliție. Părerile diferă de la partid la partid” (adevarul.ro). Părerea mea oricum nu contează, dar nu cred că se va întâmpla ruperea colaborării cu UDMR. Decât dacă „tonul” campaniilor electorale din 2024 (vor avea loc alegeri din toate pozițiile, locale, parlamentare, europarlamentare, prezidențiale) va fi apăsat „eurosceptic”, „suveranist” etc. Poate nici atunci.
„Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a anunțat că va demisiona: «Pur şi simplu nu am suficientă energie pentru încă patru ani»” (g4media.ro). Ei, uită că la alții se poate. Și să recunoști public că ești om, și nu „superom”.
„Grevă masivă în Franța împotriva planului lui Macron de a crește vârsta de pensionare” (libertatea.ro). La francezi vârsta de pensionare ar urma să crească de la 62 la 64 de ani. La noi, dacă nu se schimbă ceva (se va schimba, sunt sigur) ar mai trebui să lucrez încă 15 ani ca să prind pensia. Dacă mai apuc.
Orban, Ludovic: „PSD nu va câştiga alegerile prezidenţiale, chiar şi dacă va fi susţinut de PNL, decât într-o singură situaţie, dacă în turul doi se va confrunta cu un candidat naționalist extremist care să nu poată fi votat de electoratul decent” (news.ro). Nu știu alții ce candidați văd sau își doresc pentru cea mai înaltă funcție în stat, dar eu mi-aș dori un om de cultură. Visez?
„Purtătorul de cuvânt al Guvernului a declarat că momentan nu poate fi exclusă nicio opțiune, fiind întrebat dacă guvernanții analizează o eventuală demitere a ministrului Energiei, după accidentul de la CE Oltenia, soldat cu moartea a trei mineri” (adevarul.ro). În buncărele Zalăului, nu dețin o astfel de informație politică. Și, probabil, și dacă aș deține-o, nu ar avea niciun fel de importanță.

4 Thoughts to “Nu ați vrea un om de cultură șef al statului?”

  1. […] Daniel Săuca „Până la schimbarea premierului mai sunt patru luni, dar discuțiile din interiorul principalelor partide încep să se intensifice pe mai multe paliere. Un mare semn de întrebare este legat de colaborarea cu UDMR, dacă să fie păstrată sau nu în Coaliție. Părerile diferă de la partid la partid” (adevarul.ro). Părerea mea oricum nu contează, dar nu cred că se va întâmpla ruperea colaborării cu UDMR. Decât dacă „tonul” campaniilor electorale din 2024 (vor avea loc alegeri din toate pozițiile, locale, parlamentare, europarlamentare, prezidențiale) va fi apăsat „eurosceptic”, „suveranist”… Citeste mai mult […]

  2. […] Daniel Săuca „Până la schimbarea premierului mai sunt patru luni, dar discuțiile din interiorul principalelor partide încep să se intensifice pe mai multe paliere. Un mare semn de întrebare este legat de colaborarea cu UDMR, dacă să fie păstrată sau nu în Coaliție. Părerile diferă de la partid la partid” (adevarul.ro). Părerea mea oricum nu contează, dar nu cred că se va întâmpla ruperea colaborării cu UDMR. Decât dacă „tonul” campaniilor electorale din 2024 (vor avea loc alegeri din toate pozițiile, locale, parlamentare,  » Mai multe detalii […]

  3. Anonim

    Chiar așa, să încercăm și cu un om de cultură. Până acum nu am avut decât beciznici precum carol ii care a cedat teritorii vaste românești fără un foc de armă, pe taica Ilici deferit justiției pt crime împotriva umanitătii, pe plângăciosul Emil care s-a declarat învins de servicii, am avut și unu ciripitor la secu încă de pe băncile liceului de marină, acum avem un neamț puturos și obraznic. Nu ne miră că în absolut toate sondajele, cei mai importanți șefi de stat la români a fost declarat NICOLAE CEAUȘESCU urmat îndeaproape de MS Regele Mihai I !

  4. Anonim

    Om de cultură zici? Cum să nu – dr. pl. Bode!

Leave a Comment