Noapte bună România!

Daniel Mureşan
Fără îndoială, ați aflat despre celebra numire a Vioricăi Dăncilă în funcția de consilier al guvernatorului BNR. O știre care a explodat, s-a făcut mișto de ea, ba a fost considerată o glumă de 1 aprilie pe rit nou și… s-a uitat repede de ea. Ca orice minune în România, ține vreo 3-4 zile. O știre nu despre aprecierea leului, ci despre aprecierea incompetenței. O angajare penibilă ce arată cât de jos s-a coborât ștacheta la BNR. Îl credeam pe Isărescu un guru al domeniului bancar, membru în Clubul de la Roma, un tip rasat sprijinit de mai marii lumii. De fapt e un Dorel mioritic, ce își bate joc de profesioniștii adevărați din sistem. Mai apare și un Vasilescu – portavoce dinozaur comunist, ce ne spune că madam Dăncilă are expertiză, că și-a băut cafeaua cu greii Europei. Un fel de: proștilor, ați pus botul?
Nu vreau să mai divaghez pe subiect. De altfel, nici partidul din care face parte madam nu e relevant. Chestia cu trocul politic e generalizată. Țara care i-a dat lumii pe Enescu, Brâncuși sau Ana Aslan a devenit un fel de piticot în țara uriașilor din toate punctele de vedere. Toată lumea se amuză de noi, totul e generalizat. Promovăm afoni și agramați, propagăm idei și opinii de desene animate, manipulăm și răstălmăcim tot ce mișcă. Ne domină instinctele primare, promovăm ura și violența. În fapte sau în vorbe. Ne hrănim cu ideologii halucinante, ne umplem burțile și ne facem de râs. Nu putem să ne depășim condiția, vânzând otrăvuri nefericiților slabi de la bordul mașinilor de lux, peste brațul tatuat și cu maneaua la maxim. Ne otrăvim din interior și ne place.
Totuși, merită să mai înveți în România? Merită să fii cinstit și bun cetățean? Atât timp cât carnetul de partid e mai important decît carnetul de note, nu prea cred!

3 Thoughts to “Noapte bună România!”

 1. Anonim

  Aveti dreptate dle. Muresan nu merita sa faci carte, exemplul Dancila poate continua cu Raluca Turcan prim-vicepriministru, Anisie fost ministru al invatamantului si de ce nu Georgiana Blaga consiliera ministrului Bode.

  1. Liberalii pun capac

   Aș vrea să-l completez pe anonimul de mai sus cu cel mai elocvent exemplu de numiri pe bază de carnet de partid și nu de competențe. Oare cum ați uitat de premierul liberal scîrțu, repetent cu acte școlare doveditoare ? În istoria istoriilor românia nu a avut un premier repetent, primul premier comunist, dr. Petru Groza, era chiar doctor cu doctoratul făcut în perioada interbelică, a urmat decenii Maurer, avocat celebru !

 2. marius

  nea daniele,de ce-i mai proasta dancila ca joiannis???? nici unul nici celalalt n-au stiut aria cercului…si joiannis a dat meditatii..daca joiannis poate conduce o tara,si dancila il poate consilia pe isarescu

Leave a Comment