Ne aşteaptă o săptămână de gheaţă!

Iarna îşi intră în drepturi în Sălaj

Dacă de câţiva ani ne-am obişnuit cu temperaturi primăvăratice în prejama Sărbătorilor de iarnă, cu ploi torenţiale în locul ninosorilor atât de specifice miezului de iarnă, iată că începând de vineri, vremea va începe să ia aspectul unei ierni autentice.
Pe parcursul zilei de vineri, 15 ianuarie, în jumătatea de vest a ţării vor fi precipitaţii pe arii extinse, în general moderate cantitativ, urmând a se cumula local 15 -20 l/mp. În zonele montane şi submontane va ninge şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în Munţii Banatului. În Maramureş şi în partea de nord a Transilvaniei vor predomina ninsorile.

Minime de – 12 grade Celsius

De luni , şi mercurul termometrelor va coborî sub limita îngheţului, astfel încât începând de luni sălăjenii vor avea de înfruntat nopţi tot mai geroase şi dimineţi deosebit de reci, cu temperaturi de -8 până la -12 grade Celsius, şi temperaturi sub zero grade pe tot parcursul zilelor din săptămâna care urmează. Gerul ne va supăra şi mai tare în zilele în care vor exista intensificări ale vântului, acestea făcând ca temperatura resimţită să fie cu până la patru – cinci grade mai scăzută decât cea reală, din atmosferă. Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie anunţă faptul că temparatuile în zona de nord-vest a Transilvaniei sunt în scădere în săptămâna următoare, în timp ce presiunea atmosferică se va menţine ridicată iar şansele de precipitaţii sub formă de ninsoare, în uşoară creştere spre sfârşitul acestei săptămâni.

Alte articole

Leave a Comment