Masculii & femelele alfa ale politicii. Alte fragmente din haos

Daniel Săuca

S-a dezumflat și scandalul iscat, stârnit, provocat de Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, care a afirmat recent, printre altele, că Ludovic Orban ar trebui să-și dea demisia din fruntea partidului. R. Bogdan regretă exprimarea cu „i s-a umflat capul”: „E o exprimare căreia trebuia să-i găsesc niște sinonime. Asta cu masculul alfa, lupul alfa e ok, dar am folosit la un moment dat o exprimare care nu mă caracterizează și ar fi trebuit să găsesc alta, legată de i s-a umflat capul. Nu e caracteristică limbajului meu, e un limbaj mai de stradă pe care îl regret. Este singurul lucru din interviu pe care îl regret”, a declarat fostul jurnalist (digi24.ro). Deci, totuși, prin urmare povestea cu „masculul alfa e ok”. Adică, și PNL e o haită, în fruntea sau în spatele căreia stă un lup alfa. Sinonime pentru „i s-a umflat capul”? Așteptăm sugestii, variante, răspunsuri pe adresa redacției.
Ei, oare a existat și o „femelă alfa” a PSD? Unii zic că da. Așa că să nu vă mire: fostul prim-ministru Viorica Dăncilă urmează să publice o carte-interviu realizată în colaborare cu jurnalista Marga Nițu, în care dezvăluie momente din perioada în care s-a aflat la Palatul Victoria. Titlul cărții: „Viorica Dăncilă – partea ei de adevăr”. Din fragmentele rostogolite în media pentru a se cumpăra cartea: „Îmi amintesc că eram la Scroviștea cu soțul meu, când au venit Paul Stănescu și Liviu Dragnea. Mi-au cerut amnistia și grațierea, care urma să fie introdusă de către un secretar de stat, fără a trece prin toate serviciile pentru avizare”, descrie Viorica Dăncilă momentul în care Liviu Drangea i-a cerut să îl salveze de la închisoare (digi24.ro). Am fost nedumerit când am citit știrea că fostul prim-ministru va publica o carte. Chiar a scris Viorica Dăncilă o carte? M-am liniștit după ce am constatat că doamna premier doar a vorbit… Așteptăm și opinii despre crunta întrebare: cine a fost „alfa” în PSD, Dragnea sau Dăncilă? Sunt curios și dacă volumul doamnei Dăncilă se va vinde. Eu sigur nu o s-o cumpăr. Cartea.
În final, să ne aducem aminte de vorba filosofului: „Homo homini lupus” (omul e lup pentru om). În traducere dâmbovițeană, zicerea ar putea însemna și că omul politic e lup pentru omul politic. Dacă îl lasă „divinitatea”… Și „sistemul”, mă rog.

One Thought to “Masculii & femelele alfa ale politicii. Alte fragmente din haos”

  1. Anonim

    Daniel cartea Dancilei ți-o poate dărui Tibi Marc sau alt prieten de-al tău din PSD

Leave a Comment