Măi „băieți”, nici măcar de Centenar?

Daniel Săuca

Cu câteva zile înainte de 1 Decembrie 2018, la o sută de ani de la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, președintele țării afirmă răspicat: „Guvernul Dragnea – Dăncilă”, „un accident al democrației românești”, trebuie să plece. Liderul principalului partid de guvernământ, așa, de Centenar, îl „face” pe președinte „posibil infractor”. Nu se lasă mai prejos nici primărița scumpei noastre capitale. Nici mai mult, nici mai puțin, în „prime time”, îl acuză pe liderul maxim al PSD că vrea să desființeze actuala organizare administrativă a Bucureștiului, bașca lipsa de „bărbăție politică”. Dacă „băieții” continuă tot așa, ne putem aștepta să se scuipe și să se înjure și de 1 Decembrie. Probabil alți „băieți” vor organiza, la Alba Iulia, și în țară, „contramanifestații”, așa, de Centenar, să ne stea în gât și Marea Unire, în frunte cu toți nenorociții de politicieni (se știu ei) care, pur și simplu, nu înțeleg, nici măcar acum, la 100 de ani de la făurirea României Mari, să dea dovadă de decență. Măcar de decență. Altceva ce să le mai ceri? Am fost și rămân, în esență, un „devorator” de știri, de emisiuni politice diverse, de analize, comentarii. De câteva luni însă nu mai pot asculta, vedea, interesat, declarații politice, aproape orice e legat de „magicul” cuvânt „politică”. Într-un fel, e bine. M-am (re)întors la „cuvântul scris”, la reviste, cât vor mai exista în formă tipărită. „Evadarea” aceasta e, firește, o opțiune personală. Nu știu dacă, „în mare”, voi „rezolva” ceva: țara asta parcă e blestemată! Pe lângă grotesca incompetență ce ne-a ruinat parcă speranțele, vorbele, intențiile nu fac altceva decât să ne „îngroape” și mai mult în mlaștina istoriei. Va fi măcar „armistițiu” de 1 Decembrie? Și dacă va fi, și dacă nu, probabil e așa cum a spus și regretatul prof. Petru Bonțea, din Sâg, unul din protagoniștii rubricii de față, și anume că România trebuie să se reinventeze, luând de la zero drumul viitorului. Prof. Bonțea, unul din românii luminați ai acestui județ, nu a apucat să vadă patria visată. Și în memoria d-sale ( simt și acum uriașa lui strângere de mână), îi întreb pe cei care (poate) se simt: măi „băieți”, nici măcar de Centenar?…

Alte articole

6 Thoughts to “Măi „băieți”, nici măcar de Centenar?”

 1. Anonim

  Firea a dovedit mai multa barbatie decat toti „barbatii” din PSD. Frica unora ca isi vor pierde scaunele se facr simtita. Nu va mai agatati dre Centenar co damnand pozitia ferma a unot oameni care, chiar si membrii de partid, au realizat ca suntem in groapa.

 2. Anonim

  De ce sa nu plece Iohanis omul lipsit total de ghinion.

 3. I.C.

  Are vreo valoare centenarul unei țări cu o populație majoritar primitivă, dusă de nas de o bandă de tîlhari condusă de un derbedeu de prin Teleormanul turcit? Nu apreciez nici apelul la „pupat toți piața endependenți” cu „măi băieții”!

 4. Anonim

  It’s Supercalifragilisticexpialidocious!

 5. Anonim

  Niste nenorociti, toti, de la primul pana la ultimul. Un Dragnea si un tariceanu care ne-au facut de rusinea Europei, un presedinte gangav, incompetent si arogant, un prim ministru analfabet. Mai vreti decenta? Poate doar Dumnezeu sa-i mai bata ca sa scapam odata de toata aceasta nenorocire!

 6. anonim

  Vreau sa traiesc intr-o tara condusa de romani patrioti , vreau ca parlamentul ROMANIEI sa faca legi iar justitia sa le puna in aplicare,vreau ca justitia sa verifice toate retrocedarile facute dupa 1989 si in special sa rezolve modul de retrocedare a averilor catre organizatiile fasciste cu incalcarea legilor internationale si toate ilegalitatile sa fie anulate si sa avem grija de patrimoniul national ,vreau sa nu mai vindem pamantul tarii strainilor avem cu ce organiza agricultura in ROMANIA ne trebuie doar vointa. vreau sa folosim pentru popor toate resursele pe care le avem , cu mijloace proprii .

Leave a Comment