Învățământ. Greve. Profesori

Daniel Săuca

De acord cu CTP: „Un om educat votează altfel. Profesorul, dacă e capabil și vrea, mai poate face ceva, pe cât de important, pe atât de dificil: să completeze și chiar să corecteze educația primită de elev de la părinți. Poate să blocheze transmiterea virușilor morali și comportamentali, prea puțin atenuați de la o generație la alta. În acest sens, fac, pentru că nu sunt în stare să tac, o propunere de care probabil se va râde gros: de ce nu s-ar înființa, așa cum există medic de familie, instituția profesorului de familie? Pe care o familie poate să și-l aleagă. Acest profesor ar putea să viziteze elevul acasă, să stea de vorbă cu el și ai lui, nu în public, la așa-numite ședințe cu părinții, ci într-un cadru privat, intim. În locul orelor de meditații la negru, să aibă grijă de sănătatea educațională a copilului. Și, poate, a părinților…” (republica.ro). Sunt curios cine (va) râde de această propunere. Care, de altfel, nu e tocmai nouă.
„Ligia Deca anunță că luni, pe 22 mai, în prima zi de grevă generală în școli, va fi o întâlnire la Guvern cu sindicatele din Educație și ministrul Muncii: Noi am făcut tot ceea ce ține de noi (…) sper ca acea întâlnire să oprească acțiunea de protest” (edupedu.ro). Prin urmare, luni va fi grevă generală. Și, totuși, nu se puteau întâlni joi, vineri, sâmbătă, duminică în așa fel încât luni să nu pornească greva generală? Sau, până acum, nu au avut timp?
O altă perspectivă: „Peste 100.000 de profesori vor intra, luni, în grevă generală, după cea de avertisment pe care au organizat-o miercuri, timp de două ore. Pentru că negocierile cu reprezentanții guvernului au eșuat, vor trece, așadar, la un protest de amploare. Sindicaliștii din sistemul universitar, școli și licee cer mărirea salariilor, a sporurilor și plata orelor suplimentare. Nu spun, însă, nimic despre rezultatele alarmante ale elevilor la examene și rata uriașă de abandon școlar” (stirileprotv.ro). Oare numai profesorii sunt de vină?

3 Thoughts to “Învățământ. Greve. Profesori”

  1. […] Daniel Săuca De acord cu CTP: „Un om educat votează altfel. Profesorul, dacă e capabil și vrea, mai poate face ceva, pe cât de important, pe atât de dificil: să completeze și chiar să corecteze educația primită de elev de la părinți. Poate să blocheze transmiterea virușilor morali și comportamentali, prea puțin atenuați de la o generație la alta. În acest sens, fac, pentru că nu sunt în stare să tac, o propunere de care probabil se va râde gros: de ce nu s-ar înființa, așa cum există medic de… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    Ar trebui sa fie Săuca profesor! Că văd că le știe pe toate ca și idolul lui Marcel ciolacu

  3. Sprijinim greva profesorilor !

    Să trimită guvernanți pe pensionarii speciali la catedră că de ăștia au mare grijă nu de profesori sau pensionari. În nemernicia lor, guvernanții sunt gata să renunte la 3,2 miliarde € care vin gratuit din PNRR dacă tăiem pensiile speciale nerușinate de zeci de mii de lei ale unor bășiotci de generali care au clocit toată la birou. Români, treziți-vă, ori ăștia, ori noi !

Leave a Comment