Într-o ţară bananieră, maimuţele fac legea

Au trecut prea multe zile de la tragicul accident în care poliţistul de doar 28 de ani, Bogdan Gigină, a murit deschizându-i coloana oficială lui Gabriel Oprea, ca doar în această dimineaţă oficialul să-şi deshidă gura. Dacă până luni dimineaţă nu aveam niciun răspuns oficial dacă vicepremierul avea dreptul la coloană oficială, în condiţiile în care aceasta e permisă doar în situaţii deosebite, la presiunea opiniei publice, Oprea a făcut în sfârşit câteva declaraţii. E un fel de-a spune „declaraţii”, atâta vreme cât vicepremierul nu a făcut altceva decât să ne bage şi mai adânc în ceaţă. În afară de a sublinia cât de rău îl doare la corazon după pierderea „colegului” său, absolut nimeni nu a descoperit logica declaraţiilor lui Oprea. Între timp, milioanele de români consternaţi încă mai aşteaptă nişte lămuriri cu privire la condiţiile în care nefericitul tânăr a murit, săptămâna trecută, la datorie. Sau… pe datorie, cine mai ştie? Un lucru, însă, reiese cu certitudine din declaraţiile vicepremierului, şi anume că nu vrea să demisioneze, şi pace! Iar dacă luăm în calcul şi vădita complicitate a premierului Victor Ponta, la tot acest circ, lucrurile devin din ce în ce mai interesante. Ca să nu spun mai împuţite… În ce ţară bananieră trăim, fraţilor?

La finalul prezentării rectificării bugetare, care a avut loc vineri, la Guvern, jurnaliştii prezenţi l-au întrebat pe premierul Victor Ponta dacă ministrul Internelor, Gabriel Oprea, avea dreptul să folosească escorta Poliţiei Rutiere în toate deplasările sale, dar premierul nu a dorit să răspundă pe motiv că a anunţat anterior că tema conferinţei de presă este rectificarea bugetară şi alte subiecte economice. „Înţeleg că dumneavoastră vorbiţi ca să vă audă şefii, eu am stabilit cu dumneavoastră nişte reguli”, a spus Ponta vizibil deranjat, adăugând că răspunde doar la întrebări referitoare la temele anunţate. Cum era de aşteptat, jurnaliştii au insistat pe acest subiect, însă premierul s-a făcut că plouă, evitând să dea vreun răspuns pe tema abordată. Şi, cum ironia la adresa presei nu era suficientă, Ponta a conchis: „Am impresia că vorbesc în chineză”.

Când au fost lăsaţi să vorbească, reprezentanţii mass-media au subliniat faptul că subiectul abordat este unul la zi şi este foarte important pentru opinia publică, de aceea el nu ar trebui evitat. „Nu vreau să evit niciun subiect, vreau doar să respectăm nişte reguli. Dacă nu ne respectăm între noi, e foarte greu după aceea să ne dăm cu părerea”, le-a mai spus Ponta jurnaliştilor prezenţi la Palatul Victoria.

Evident, dacă Ponta cere respectarea unor anumite „reguli”, se impune ca acesta să afle, în cele din urmă, că principalele reguli într-o ţară democrată sunt legile care o guvernează, iar el, cu atât mai mult, ar fi trebuit să le cunoască şi, implicit, să le respecte. În cazul de faţă, potrivit Regulamentului pentru aplicarea Codului rutier, Poliţia rutieră asigură însoţirea coloanelor oficiale cu echipaje specializate potrivit competenţei şi se însoţesc cu echipaje ale Poliţiei Rutiere demnitari români sau oficialităţi străine cu funcţii similare acestora, după cum urmează: preşedintele României, preşedintele Senatului, preşedintele Camerei Deputaţilor, primul-ministru al Guvernului. În situaţii deosebite, care impun deplasarea în regim de urgenţă, pot beneficia de însoţirea cu echipaje ale Poliţiei rutiere şi miniştrii din Guvernul României. Acestea sunt legile, iar faptele ne spun că subinspectorul Bogdan Cosmin Gigină de la Brigada Rutieră a Capitalei, care a murit la spital, marţi seară, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată pentru lucrări la reţeaua de gaze, pe strada Ştirbei Vodă, asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Oprea. Apoi, mai ştim că informaţii despre această situaţie nu au fost comunicate de Ministerul Afacerilor Interne, fiind aflate mai întâi pe surse. Cum altfel? Apoi, la presiunea opiniei publice, joi, la două zile de la accident, Poliţia Capitalei a transmis un comunicat în care a confirmat că poliţistul de la Rutieră asigura deplasarea coloanei oficiale a vicepremierului Gabriel Oprea care, conform informaţiilor comunicate, participase la „o activitate în cadrul unei instituţii din domeniul securităţii şi ordinii publice”. Totuşi, Poliţia nu a făcut oficial, nici la această oră, încotro se îndrepta ministrul. Surse citate de presa centrală susţin că Oprea ar fi folosit în acea seară coloana oficială pentru o deplasare în interes personal, mai precis să ajungă acasă, după ce a dat pe gât mai multe pahare într-un anumit restaurant. Cel puţin asta susţin martorii, mai precis că Oprea nu era în nicio misiune oficială. Acum este cu siguranţă. Astăzi, Oprea şi toţi celilalţi care încearcă să-l protejeze de ghearele legii au o misiune aproape imposibilă, şi anume să mai aibă în faţa oamenilor şi acea ultimă fărâmă de seriozitate cu care erau creditaţi înainte de nefericitul accident. Iar acum mai ştim că se pregăteşte o muşamalizare de proporţii, „maimuţele” încercând să îl arunce în uitare pe poliţistul Bogdan Gigină, a cărui viaţă s-a sfârşit brusc şi, foarte grav, inutil, pentru ca vicepremierul să se întoarcă acasă de la crâşmă!

2 Thoughts to “Într-o ţară bananieră, maimuţele fac legea”

  1. Nelu

    Democraţia este putredă şi coruptă. Noi nu avem nevoie de acest regim.

  2. gogu

    Titlul acestui articol este elocvent pentru acesti maimutoi care ne conduc. Nu vreau sa jignesc animalele, pentru ca, ele sunt mai sensibile si mai destepte decat ei.

Leave a Comment