În direct, La Căruţă

Iar nu mai pot cu televiziunile astea. Fac ce fac şi mă pune puiul de şarpe să trec flagrant, de pe canalele mele favorite (aproape niciunul românesc), şi să să mai fac teste de rezistenţă a câte patru minute, pe la mămăruţe şi scapatoşi, doar ca să vă mai pot spune, în cazul în care rataţi, evenimentele de interes naţional promovate de anumite posturi tv. Ok, aproape toate posturile tv naţionale. După ce o ţară întreagă a aflat de cazul cutremurător al violului cu strigături, de pe câmpurile de luptă vasluiene, după ce am asistat la cea mai ruşinoasă decizie a justiţiei, prin lăsarea în libertate a şapte criminali, s-a gândit moderatorul unei emisiuni de după-amiaza, să ne-o arate el pe cea care a căzut victimă celor şapte magnifici din Vaslui.

Deşi nu doar normele de bun simţ, etică şi educaţie, ci şi cele de prin Monitorul Oficial, spun toate în cor că nu este legal, normal şi uman să faci cunoscut numele, dar mai ales înfăţişarea unei victime, moderatorul cu creier neted dă din coate, ca orice oltean autentic, şi pune el cireaşa pe tort în direct la tv. El nu înţelege că, atunci când discutăm de infracţiuni grave, cu atât mai mult de cele cu caracter sexual şi care pot prejudicia imaginea dar şi psihicul victimei, este un gest hidos şi inconştient să aduci într-o emisiune tv la o oră de maximă audienţă, victima şi toată povestea ei, profitând de situaţia ei, inclusiv cea educaţională şi socială, şi să începi să o descoşi şi să scoţi din ea tot ce nu trebuie. Astfel încât să-i mai şi aduci aminte, cu lux de amanunte, de nenorocirea vieţii ei. Mie mi s-a făcut silă.

Înţeleg că trăim în secolul marketingului, ratingului şi al goanei după profit. Dar aceşti oameni, cum este moderatorul în cauză şi alţii ca el, ne fac realmente ţara şi poporul de tot râsul. Fata, tremurând din toate încheieturile, a fost somată de trustul în cauză prin trâmbiţa enervantă a realizatorului tv, să povestească de-a fir a păr pubian, tot ce s-a întâmplat: „-Povesteşte-ne cum a fost. Ce ai simţit. La ce te gândeai în acele momente. Mai povesteşte-ne o dată, poate unii erau la masă şi n-au fost atenţi. Ce părere ai de faptul că cei şapte sunt liberi?” Hai, povesteşte-ne!” Nu mai înşir genul întrebărilor, că risc să vă devin şi eu antipatic. Hotărât lucru, a căzut bomba cu gaz sarin peste trustul de televiziune în cauză, au murit toţi neuronii de acolo, vreo 17 în total. Nene moderatorule, du-te-n… , că eşti de toată jena şi toată mizeria planetară! Aşteptăm să se trezească vreo autoritate, cineva să trimită un comunicat, o sancţiune, chiar şi via whatsapp, de pe vreo plajă, aşa ceva este dincolo de orice limită a suportabilităţii.

Staţi puţin că n-am terminat cu ăsta. Toate bune şi frumoase, în ziua imediat următoare, ia dă-l dracu de viol, fiţi atenţi, evenimentul anului, de data asta de interes galactic, am depăşit nivelul planetar: A născut soţia moderatorului! Cine nu a aflat până acum este somat să-şi tragă un pălmoc peste ochi, de bună voie. În sfârşit, felicitări, să fie sănătoasă fetiţa- felicitări mamei, şi… punct. Gata, ho! Dar ce credeaţi, că se termină totul la un simplu anunţ şi o felicitare? Poate nu ştiaţi, dar avem de-a face cu primul cuplu de pe planetă care a conceput un copil şi singura mămică din lume, care a născut! Au început părerile, transmisiunile în direct, zodiace, ursite, horoscoape, previziuni, de parcă tot globul se învârtea până ameţea, doar în jurul acestui cuplu şi a copilaşului proaspăt venit pe lume.

Oamenii ăştia chiar nu pricep că sunt ridicoli, chiar nu văd că-şi dau o importanţă cu mult mai mare decât cea pe care o au, în această societate şi în viaţa fiecărui om care se uită la tv? Pe cine Dumnezeu interesează horoscopul şi traseul astral al acestui copil, în afară de familie şi prieteni? A fost contactată de urgenţă mama Lăcusta din America (Omida e pe la DNA am înţeles), nimeni alta decât vestita Charmen Harra, fostă dizeuză în grupul opzecist de muzică foarte uşoară, „Expres”. Conform cecului primit, marea prezicătoare care arăta ca muma pădurii înainte de bal, toată de-un roz şi-un albastru pe faţă şi cu un zâmbet înţepenit de jur împrejurul capului, a început să debiteze nişte inepţii de te tăvăleai pe jos de râs: „ –Micuţa e charismatică, dar prea detaşată”, sughite Harra în direct. Detaşată de cine, de când, de ce, Carmencita, dragă!? De cordonul ombilical, din câte vedem pe ecran. Atenţie, însă: „Fetiţa îşi va iubi mama!decretează, live din Texas, Hăruca. Hai fată, la asta nu mă aşteptam! Chiar îşi va iubi mama? Şoc! Incredibil! Mai face O’Harra nişte calcule pe un ambalaj de napolitană, papă nişte ruj, trage linie şi ne comunică :”Are o conexiune karmică din vieţi anterioare cu tatăl ei şi o codificare divină specială” Gata, ne-am liniştit, milioane de români pot acum să trăiască şi să respire la capacitate, odată ce au aflat că, codificarea divină a bebeluşului este una specială. „După 10 ani va ieşi la lumină ceea ce spun acum!” a încheiat Mafalda de pe Dâmboviţa, cu o unghie de juma de metru, îndreptată spre camera de filmat.

O să vă întrebaţi de ce îmi pierd timpul cu toate astea. Pentru că nu am cui să-i spun că aş vrea şi eu să fim ca alţii, să văd ce vedem la alţii, să dispară naibii odată, de peste tot, toţi DEformatorii de opinie, toţi meltenii, maneliştii, PROŞTII, inculţii şi grobienii, mămăruţii, scapatoşii, care ne sufocă zi şi noapte pe toate căile media posibile. Emisiunea despre care v-am vorbit este doar una, între zecile care răsar pe ecrane, ca nişte ciuperci otrăvitoare, în timp ce filmele bune, piesele de teatru vechi, adevărate capodopere, concertele rock, pop sau simfonice de calitate, sau emisiunile despre ştiinţă, artă, despre adevăratele vedete sau genii din ţara noastră, zac uitate prin arhive şi singurul lucru care le mai atinge, rămâne praful.

3 Thoughts to “În direct, La Căruţă”

  1. Zălăuan

    Aceste posturi TV nu acţionează întâmplător. Creează perdele de fum , în timp ce guvernanaţii dau pensii speciale şi-şi triplează salariile. Cu mămăligarii de români merge, grecii, în schimb, ar ieşi în stradă şi i-ar lua de curul pantalonilor pe aceste lepre de „conducători” !

  2. Ioan

    Asa este! Oricum, fereasca Dumnezeu unde s a ajuns.

  3. Cris

    OFFF, CĂ BINE LE MAI ZICI! Mă mir că mai rabdă ecranul atâta incultură şi nu crapă. Televiziunea, în goană după rating, s-a prostituat de tot. Ce mă doare este că generaţii de tineri cresc aşa, crezând că asta e ARTĂ, au – drept modele de viaţă – „vedetele” de azi. Hai, că numai mă enervez….

Leave a Comment