Enormități, baliverne, manipulări

Daniel Săuca
Nu mă mai minunez, constat doar câte enormități, baliverne, manipulări, propagande se pot propaga în această perioadă păcătoasă în media de toate felurile, nu că înainte era (cu totul) altfel. Mai întâi, povestea că ar fi fost pentru prima dată în istorie când credincioșii (ortodocși, se înțelege) nu au putut participa la slujba de Înviere. În logica asta, să-i spunem așa, (toți) soldații de pe fronturile celor două războaie mondiale au participat la slujbele de Înviere în biserici. Și deținuții din lagărele & închisorile comuniste. Și românii trimiși în domiciliu forțat. Sau basarabenii deportați în Siberia. Nicio urmă de nuanțe, nuanțări, excepții, contexte istorice. Nu mă mai mir. Istoria e departe de noi, important e doar prezentul. Și emoțiile puternice. Și apoi, de ce să mai verificăm informații, date, opinii pe care le livrăm în spațiile media? Și așa nu suntem în război (nici măcar cu noi înșine). Și noi le știm pe toate. Suntem experți în epidemii, sănătate publică, politică, economie (mai ales dacă ne facem că lucrăm în media). Mă rog, o altă enormitate: povestea cu măsurile de „izolare post-izolare”, implicat fiind (în primul rând) Streinu-Cercel, dar și Tătaru. Chiar nimeni, dar nimeni din media nu a putut întreba, de pildă, cum mama covidului poți să impui izolarea trei luni (în procesul de relaxare a măsurilor restrictive) a persoanelor cu vârsta peste 65 de ani? Să fi fost doar un fake-news de zile mari? Nu mai există niciun fel de responsabilitate în mass-media centrală sau „documentul” (din februarie a.c.) a fost trimis presei cu intenții nu tocmai „ortodoxe”? Și apropo de fake-uri, e plin spațiul media (și în special cel al rețelelor de social media) de tot felul de site-uri obscure (multe apărute recent) care nu fac altceva decât să manipuleze ordinar. Organele în drept chiar nu pot face nimic? Nici acum nu ne dăm seama de importanța reglementării presei în mediul on-line? Nu vorbesc de cenzură. Nu în ultimul rând, mă îngrijorează repetarea obsesivă, criminală a poveștii pandemice pe mai toate posturile, de mai toate organele media. Chiar nu mai există și alți bolnavi, și alte probleme actuale? La final, nu pot să nu constat și eu că bine s-a scris: până la coronavirus, ne vor omorî prostia, manipularea și indiferența! Iar România e din nou specială…

Alte articole

9 Thoughts to “Enormități, baliverne, manipulări”

 1. Vacanta mare a esuat !

  D-le sauca, te platesc liberalii sa pui batista pe tambal ? Programul Vacanta mare nu e niciun fake news. El a fost elaborat in luna februarie de specialisti ai guvernului liberal. Nebunul cercel a lucrat acest plan in calitate de specialist al guvernului liberal, nu in calitate de director Bals !

  1. Anonim

   @13:17
   Pe fiecare din cele 9 pagini ale tîmpit intitulatului „Program VACANȚA MARE”, emis de covidiotul Adrian Streinu-Cercel scrie „Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș”. Așa că nu ține minciuna ta!

  2. Anonim

   Streinu Cercel e un pesedist notoriu, asa ca lasa minciuna ca nu tine. Oricine poate gasi pe internet informatii.

 2. pop

  hahai sa fim seriosi ..pe lume sunt 300 mii ortodosi..pe langa 1100 miicatolici si 800 mii protenstanti..VORBIND DOAR DE CRESTINI..suntem fratilor putini de tot sa avem dreptul la comentarii

  i

 3. Anonim

  Adevaratii autori ai propunerii de bagare a celor de peste 65 ani in „lagare (de exterminare ?!)” sunt politrukul Werner bulibasa din teritoriul ROM-manelia (ca tara nu o putem numi ?!) si Tataru mascariciul de la Sanatate . Intreaga tara i-a auzit la tv spunand pe gaura gurii , aceasta enormitate . Acum vor sa-l faca tap ispasitor pe dr Streinu care ii pune in umbra pe agarici . Rusine nesimtitilor !!

  1. Anonim

   Măi 15:23, așa am auzit și eu că Iohannis și Tătaru sînt salariați la „Matei Balș”, unde-i șef (cam pînă mîine) dr. Mengele Cercel de la PSD, mare tovarăș cu panarama aia a voastră FiiRea.

 4. Vacanta mare fatala !

  Azi a fost demis cercelul nebun de la conducerea comisiei anticovid a ministerului liberal al sanatatii calitate in care a elaborat, in februarie, Vacanta mare. Ba, asta cu antetele, ai priceput sau sa-ti desenez ?

  1. Anonim

   @18:40
   Bă, ăsta cu Antenele, dacă tot vrei să desenezi, ia-te de mînă cu Veorica și mergeți să colorați cartea de geometrie!

 5. Anonim

  NU SUNT MEMRU NICIUNUI PARTID POLITIC dar sa mentionezi numele doctorului CERCEL in cuvinte josnice trebuie sa ai mult curaj ca om. Dragi romani fiti cu respect fata de doctori ei nu sunt altceva decat SALVATORI si ei si-au respectet intotdeauna JURAMANTUL lui HIPOCRAT , sa nu uitam si mai ales sa respectam un om ca D-l CERCEL.

Leave a Comment