După minunatele alegeri

Daniel Săuca

Au trecut și minunatele alegeri. Ne întoarcem la oile noastre, și alea albe, și alea negre. Aleșii patriei, legitimați de votul poporului alegător, se pot apuca de treabă. O să auzim iar de investiții, drumuri, autostrăzi, canalizări, cât și de sfânta austeritate, chiar dacă e cam ciudat într-un super an electoral. Următoarea tură de alegeri va avea loc în septembrie, când vom fi chemați la urne să alegem noul președinte al României. Ciucă? Ciolacu? Geoană? Va reuși un candidat din așa-zisa zonă a extremei drepte să intre în turul al doilea? După rezultatele de la locale și europarlamentare, nu prea se arată. Poate că nu vor semăna alegerile prezidențiale cu cele din 9 iunie. Vom vedea. Altfel, am citit și eu ce s-a scris despre scrutinurile de duminică. Ceea ce nu prea s-a scris e că în țară aproape lipsește opoziția. PSD și PNL, chiar dacă s-au ciuruit în campanie nu în puține locuri, sunt obligate, într-un fel, să continue mariajul politic din interes de la guvernare și la nivel de județe. Zilele astea vom vedea și dacă în Sălaj PSD va negocia cu PNL pentru stabilirea majorităților în consiliile locale și în consiliul județean. S-a scris că e un semn bun participarea numeroasă la vot a românilor, a sălăjenilor. De acord. Ține, destul de probabil, de normalitate, de democrație. Despre prestațiile candidaților, ce să zic? Ceea ce contează, până la urmă, e numărul de voturi primite. Cei care au pierdut merită să se gândească care au fost cauzele reale ale eșecului. Și nu doar să dea vina pe alții sau pe… electorat. La final, a, era să uit de eurodeputații aleși. Aproape unul și unul, cu Șoșoacă și Lazarus la urmă… Succes! Hai, România!

2 Thoughts to “După minunatele alegeri”

  1. […] un candidat din așa-zisa zonă a extremei drepte să intre în… Articolul După minunatele alegeri apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

  2. Anonim

    De ce Șoșoacă și Lazarus la urma? De parcă ăia care erau în frunte în mandatul anterior s-ar fi sfărmat de grija românilor.D-le Săuca,urma s-ar putea să scape turma.

Leave a Comment