După ei, potopul!

Motto: “Greșelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovați, se împiedică dezvoltarea unei țări întregi și se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei” – Mihai Eminescu.

 

Nu pot să cred că există în țara asta vreun individ care să-și dorească cu adevărat să mai trecem printr-o criză financiară, printr-un colaps economic. Sunt convins că inclusiv cei mai înverșunați critici ai PSD-ALDE nu-și doresc un asemenea deznodământ, să trecem din nou prin ceea ce am trecut acum 10 ani, doar pentru a arăta lumii că au avut dreptate când au susținut că PSD-ALDE va face țara praf și pulbere.

Cu toate acestea însă, din nefericire pentru milioane de români, prin ceea ce face această guvernare iresponsabilă, mai precis prin politicile sale economice și sociale, România este împinsă spre o inevitabilă criză economică. Și nu o face neapărat din incompetență ori din prostie. O face cu bună știință. Guvernarea PSD-ALDE ne împinge cu premeditare spre dezastru.

Citeam deunăzi o analiză făcută de câțiva specialiști, evident finanțiști neutri din punct de vedere politic, care susțin că, în condițiile în care avem deja un deficit bugetar de 14,7 miliarde de lei în primele cinci luni ale anului, echivalentul a 1,4% din Produsul Intern Brut, lucrurile nu au cum să fie în regulă. Până la urmă, vorbim despre cel mai mare deficit bugetar înregistrat în ultimii opt ani, acesta dublându-se practic față de cel înregistrat anul trecut. În cifre, statul a cheltuit în primele cinci luni ale acestui an cu aproape 15 miliarde de lei (peste 3 miliarde de euro) mai mult decât a produs. Și asta înainte de majorarea anunțată a pensiilor, care se presupune că ar urma să aibă loc din 1 septembrie.

Însă, dincolo de cifre și presupuneri, pericolul la care este expusă economia românească este cât se poate de real. Să fii total ignorant ori de-a dreptul iresponsabil, ca să nu-l vezi. Astfel că guvernarea PSD-ALDE știe foarte bine pe ce drum ne-a împins, știe foarte bine ce va urma, însă în nesimțirea și foamea de putere, arată că nu-i pasă. PSD-ALDE mai știe că, și în condițiile în care va împinge lucrurile la extrem, cu prețul aruncării României într-o criză economică, decontul se va face pe spinarea următoarei guvernări. Probabil, aceasta este principala „rațiune” pentru care arată că nu le pasă…

Când te împrumuți tot mai des cu sume din ce în ce mai mari, la costuri din ce în ce mai ridicate, cu prețul îndatorării generațiilor actuale și mai ales viitoare, cu prețul creșterii inflației, cu prețul devalorizării leului, rezultatul este inevitabil: urmează dezastrul. Deja am învățat lecția. Toate măririle de pensii și salarii – nesusținute economic – au avut, într-un final, exact efectul contrar: în ciuda sumei mai mari ce le-a intrat bugetarilor și pensionarilor în buzunare, în cele din urmă, practic, au putut cumpăra mai puține lucruri. Și toate acestea cu prețul sacrificării viitorului unui popor. Evident, un cost mult prea mare, pentru niște conducători atât de mici.

Alte articole

2 Thoughts to “După ei, potopul!”

  1. Nesimtire !

    Problema se rezolva foarte simpla, prin impozitarea progresiva a pensiilor speciale, nerusinate si sfidatoare. In conditiile in care pensiile Romanilor sunt cele mai mici din UE este o adevarata nesimtire sa te legi de o crestere banala de 15 % a pensiilor. Cum s-a anuntat o crestere mica a pensiilor, care trebuia, de fapt, de LA 1 ianuarie, dupa L263/2010, imediat sar in sus, ca muscati de c.ur, tot felu de palavragii. Cand s-a recalculat si dublat pensiile actorilor, L 221/2018, nu te-am auzit sa piscuiesti sauca !

  2. Erata

    Sa ma scuze d-l Sauca, am incurcat autorii, nesimtirea se adresa lu vadan. Chiar ma miram sa scrie d-l Sauca tampeniile Astea ! !

Leave a Comment