Patroni sălăjeni trimiși în judecată pentru fraudă cu bani europeni

Administratorii unor societăți comerciale din Sălaj au fost trimiși în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj pentru fraudă cu fonduri europene. Prejudiciul cauzat este de aproape cinci milioane de lei.

 Boita Emil, în calitate de administrator, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, Domide Lazăr și Vișovan Gabriel Mihai, administratori ai unor societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, se arată în comunicatul DNA Cluj. 

„În perioada 2009-2014, în contextul derulării unui număr de 11 proiecte finanțate din fonduri nerambursabile (privind achiziția unor utilaje folosite în domeniul construcțiilor), inculpatul Boita Emil, beneficiind de ajutorul celorlalți doi inculpați, consultanți în cadrul proiectelor respective, a depus, prin intermediul unor persoane care au acționat fără vinovăție, la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.) mai multe înscrisuri cu un conținut nereal (oferte de preț, rapoarte de evaluare/selecție de oferte, etc.) prin care s-a urmărit crearea unei aparențe de legalitate a acelor documente folosite în vederea obținerii de fonduri din bugetul Uniunii Europene.
Aceste demersuri au avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene în cuantum de 4.842.424 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) s-a constituit parte civilă în cauză.
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii clujeni.

Dosarul va fi judecat de magistrații Tribunalului Sălaj.

Alte articole

Leave a Comment