Dr. Bode

Daniel Mureşan

Sălăjeanul nostru este la al treilea minister, dacă nu le punem la socoteală pe cele la care a fost interimar. După eșecul Schengen, iată că și teza sa de doctorat se pune în calea aspirațiilor sale. Deci, UBB îi dă dreptate jurnalistei Emilia Șercan. Bineînțeles, toți politicienii prinși cu plagiate, începând cu primul-ministru, se consideră victime ale jurnaliștilor. Niciun cuvânt despre corectitudine, demnitate sau coloană vertebrală. Ba mai mult, Bode a cerut retragerea cărții sale de la vânzare. Măi, să fie, a văzut cineva acea carte în vreo librărie?
Președintele ne-a tot promis o Românie educată, dar miniștrii săi sunt lipsiți de principii etice, fac orice pentru a-și menține privilegiile politice. Vorbe, vorbe, dar cu țara asta ce facem? E plină de politruci, mai ceva ca înainte de ’89. Pe vremea comunismului era hazliu cum miniștrii erau plimbați pe la mai multe ministere, de parcă ar fi avut pregătire multidisciplinară. Astăzi e la fel, oamenii partidului fiind policalificați. Buni la orice minister. Criteriile de selecție sunt carnetul de partid, servilismul și nepotismul. Sau incompetența, ca să fiu rău. Partidele au devenit un incubator al diletantismului, cu atribuții în orice sector al administrației. Chiar dacă e greu de acceptat pentru ei, clasa politică nu este capabilă să rezolve problemele grave cu care se confruntă țara. E ca și cum ai pune într-un post de salvamontist un olog. „Democrația” românească este încă în faza în care TOATE funcțiile din stat sunt ocupate politic. Care este consecința acestui fapt, se vede cu ochiul liber din starea societății românești. Profesioniștii nu mai vor să intre în „valăul” politicii, preferând, pentru liniștea lor, să stea pe margine.
Înaintea lui Lucian Bode, alți colegi de-ai săi de partid (Sorin Câmpeanu, Nicolae Ciucă) au avut probleme asemănătoare. Unii au fost sacrificați, alții nu. Într-o Românie educată, e greu pentru Klaus să mai înghită un sacrificiu. Deja ar mirosi a catastrofă, mai ales că se apropie „rotativa”. Cum s-au dat doctoratele în ultimele două decenii, știm prea bine. Tezele au curs pe bandă, toată lumea închidea ochii, ne furam căciula. Nu e numai Bode în situația aceasta. Sunt mii de teze mai viciate, dar cine are vreme să le controleze? Dar dacă Lucian Bode recunoștea evidența, greșeala era pe jumătate iertată, iar în ochii electoratului creștea enorm. Dar a ales o altă cale…

11 Thoughts to “Dr. Bode”

 1. […] Daniel Mureşan Sălăjeanul nostru este la al treilea minister, dacă nu le punem la socoteală pe cele la care a fost interimar. După eșecul Schengen, iată că și teza sa de doctorat se pune în calea aspirațiilor sale. Deci, UBB îi dă dreptate jurnalistei Emilia Șercan. Bineînțeles, toți politicienii prinși cu plagiate, începând cu primul-ministru, se consideră victime ale jurnaliștilor. Niciun cuvânt despre corectitudine, demnitate sau coloană vertebrală. Ba mai mult, Bode a cerut retragerea cărții sale de la vânzare. Măi, să fie, a văzut cineva acea carte în vreo… Citeste mai mult […]

 2. […] Daniel Mureşan Sălăjeanul nostru este la al treilea minister, dacă nu le punem la socoteală pe cele la care a fost interimar. După eșecul Schengen, iată că și teza sa de doctorat se pune în calea aspirațiilor sale. Deci, UBB îi dă dreptate jurnalistei Emilia Șercan. Bineînțeles, toți politicienii prinși cu plagiate, începând cu primul-ministru, se consideră victime ale jurnaliștilor. Niciun cuvânt despre corectitudine, demnitate sau coloană vertebrală. Ba mai mult, Bode a cerut retragerea cărții sale de la vânzare. Măi, să fie,  » Mai multe detalii […]

 3. Anonim

  Magazin salajan a ramas singurul ziar vertical din judet Felicitari !

 4. I.C.

  Degeaba încercați să-l spălați pe așa-zisul „doctor” Bode, scriind că „sunt mii de teze mai viciate” și că dacă recunoștea, „greșeala era pe jumătate iertată”. Dar ce vă permite să afirmați că sînt mii de teze „mai” viciate, cîte ați investigat dv? Iar Bode nu a comis doar o „greșeală” iertabilă, ci altceva. Mai mult nu scriu, să nu mă trezesc iar cu Poliția politică cu citație la ușă, că am mai pățit-o în Sălajul dv. la incitarea unui general dintr-o suburbie a Zălaului.

  1. Anonim

   Eu cred ca nu-l spala , clar il acuza Poate si tu esti doctor din ala

 5. anonim

  Exceptional articolulDvs

 6. Ciupe

  Bravoo Daniel Mureșan…f bine punctat!!pana când?!??!

 7. Marie

  Cand se va incepe verificarea „lucrarii de licenta”, care l-a facut inginer pe acest electrician?

  1. Corb la corb nu-și scoate ochii !

   Mărie, dottoratul lu Bode a fost verificat deja de UBB și declarat plagiat, trebuia ca ministresa educației să-i retragă titlul lui Bode . Nu a făcut-o și nici nu o va face, ministresa e liberală.

  2. Cetățean neturmentat

   O fi, sigur, un electrician care se „electrocutează” ! Cred că e o mare problemă pentru el să repare o priză sau să schimbe o siguranță! Nu e de „ranga” lui! Vorba aia : Prostul nu e prost destul, dacă nu e și fudul! Fără glumă: Chiar e un geniu ? In orice? Asta-i părerea lui, și a celor de-o teapă cu el, despre sine! In toată politica românească, în istoria ei, n-are egal. Se pricepe la orice, ca noi toți ceilalți la fotbal! Plus că nu-i e rușine să umble printre oamenii corecți care-și cunosc limitele. Vai de noi!

Leave a Comment