Desăvârşitul „nimic”

 

Hotărât lucru, românii s-au săturat până peste cap de circul ieftin prezent pe scena politică românească. Parcă suntem blestemaţi să asistăm zi de zi, ceas de ceas, la câte o reprezentaţie grotească a unor politruci-pentru că ei formează majoritatea politică românească- la discursurile, scandalurile, certurile, răfuielile şi plătitul de poliţe de la cel mai mic până la cel mai înalt nivel. Nu ştiu cine mai este în stare să urmărească un politician, să-l asculte, sau, cu atât mai puţin, să-l urmeze. Nu ştiu câţi dintre noi mai pun botul la minciunile, prefăcătoria politicienilor de tinichea pe care România îi are în acest moment, la toată mizeria care ni se împrăştie la picioare zilnic, la promisiunile devenite penibile, ridicole, din partea lor. Cred că nimeni. Suntem o ţară bătută de soartă, să defilăm mereucu aceiaşi, eventual schimbaţi din rău, în mai rău. Aceiaşi care în trecut tăiau cu drujba salarii, pensii, drepturi fundamentale şi despre care nici măcar cu părerea n-ar fi avut dreptul să-şi dea, dar şi aceiaşi… „ceilalţi”, în partea opusă, băgaţi şi ăia în rahat până în gât dar, fireşte, mirosind a mir şi a apă de trandafiri mereu, întru veşnica prostire a celor mulţi. Nu ştiu dacă vreodată, această ţară, care, deşi în statistici arată aproape mulţumitor, se zbate într-o sărăcie tot mai adâncă, un nivel de trai mizer pentru majoritatea populaţiei, o ţară de care trag, ca hienele, cei care au colţi şi funcţii, în timp ce restul privesc neputincioşi.

Nu cred că se mai miră nimeni de faptul că toate campaniile, indiferent de care ar fi ele, duse de o parte sau alta de pe scena politică românească, sunt deja un fiasco general transformat în ridicol. Românul e imun la orice discurs, a devenit inert în faţa oricărei mişcări politice, iar acest lucru trebuie să dea de gândit „noilor” politicieni, de fapt, aceiaşi pe care îi ştiţi de ani de zile şi care vin acum, operaţi estetic, să vă arate că da, ei sunt viitorul. Ca în Ciocoii vechi şi noi, România e blestemată să se întoarcă în istorie, şi să retrăiască lecţiile neînvăţate. Nici sălăjenii nu se mai înghesuie să răspundă vreunei chemări politice sau măcar vreunui îndemn timid, indiferent care ar fi dezideratul sau ţinta. Nu, oamenii au întors spatele politicienilor, sătui, plictisiţi, dezamăgiţi. Nu mai semnează nimeni, nimic, nu mai iese nimeni din casă să strige pe la mitinguri, nu mai apără nimeni interesul vostru, ci aleg să şi-l apere pe al lor, atât cât pot şi cum pot. Oamenii aleg să-şi trăiască vieţile, micile bucurii micile plăceri, singuri şi fără sprijinul politicianului pe care azi îl vede exact ca pe ceea ce a fost mereu: un mare şi desăvârşit „nimic”. Susţinerea, credibilitatea, încrederea, sunt resurse preţioase, şi, ca orice resursă de preţ, nu sunt garantate pe veci. Oamenii au realizat, ce-i drept, destul de târziu, că oamenii politici, atât din Sălaj cât şi de la Bucureşti, fără excepţie, nu mai prezintă nici un gram de credibilitate! Ce se vede, ce se aude, ce se trâmbiţează? Spoială de doi bani! Gesturi disperate, discursuri fâsâite, resurse epuizate. Poate câte un primar de comună să mai păstreze încă o imagine cât de cât bună, însă chiar şi în zonele rurale, lucrurile încep să scârţâie cu zgomot, cu mai puţin de un an înainte de alegeri. Dacă cumva, cineva din rândul politicienilor, se mai miră încă de totala lipsă de reacţie a populaţiei, atunci e timpul să se trezească la realitate. Oamenii nu îi mai vor nici pe cei vechi, grupaţi în cei “noi” nici pe cei “noi” care de fapt sunt tot ăia vechi, cu pălării noi pe cap, şi-atât. Va fi greu pe viitor. Noi suntem deja obişnuiţi cu fraiereala, cu nevoile, cu praful de pe tobă, de ani de zile. Să vedem cum va fi cu ei, şi ce vor face de acum când iată, lumea îi părăseşte, iar greul vine cu adevărat şi peste ei. Aşa cum era şi firesc, de altfel, după tot ce au făcut în aceşti ani, pentru această ţară, şi pentru noi.

One Thought to “Desăvârşitul „nimic””

  1. Anonim

    Eu unul , dar si familia mea destul de numeroasa nu vom mai merge la vot pur si simplu ,politicienii si-au pierdut increderea noastra asteptam sa se maturizeze

Leave a Comment