De ce nu voi merge la referendum

Dincolo de a fi jurnalist, sunt tată, soț și sunt creștin. Nu sunt un creștin practicant, astfel că am decis ca relația mea cu Dumnezeu să fie una fără intermediari, după ce am constatat că aceștia pot face uneori mai mult rău decât bine. Însă aceasta este o altă poveste.

Una peste alta, în cazul meu, și nu numai, sunt o serie de motive întemeiate și, totodată asumate, care mă determină ca, la acest sfârșit de săptămână, să stau acasă, să nu particip la acest referendum fals.

În primul rând, nu voi merge la referendum pentru că, indiferent ce vor spune politrucii sau anumite fețe bisericești, eu știu că Dumnezeu te îndeamnă la iubire, la acceptare, la toleranță, nicidecum la ură și învrăjbire față de semenii tăi.

Așa cum se știe deja, Codul Civil spune: „căsătoria este uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie“. Astfel, nu văd niciun motiv întemeiat să mergi la referendum, să fii de acord cu „tocarea” degeaba a 43 de milioane de euro. O mare risipă de bani, o extravaganță pe care o țară săracă, așa cum este România, nu ar trebui să și-o permită sub nicio formă.

Nu voi merge la referendum pentru că problema de fond este una închipuită, nu are niciun fundament real, nu este documentată sau vizibilă, nu ne afecteză direct și nici nu prezintă un pericol pentru societatea noastră.

Apoi, nu voi merge la referendum pentru că România are cu totul alte priorități decât cele legate de homofobia insuflată de biserici și partide. Problemele țării țin în special de eradicarea corupției, lipsa de investiții în infrastructură, Sănătate, Educație, sărăcia populației, migrația milioanelor de români în alte țări etc. Acestea ar trebui să ne preocupe, nicidecum ce se întâmplă în dormitoarele oamenilor.

În acest context, am ales să nu merg la referendum pentru că participând la acest eveniment fals m-aș transpune în vremuri demult apuse, ca de exemplu în perioada Inchiziției, atunci când anumite categorii sociale – nesupuse sau ostile bisericii –  erau arse pe rug sau ostracizate.

Un alt motiv pentru care nu voi merge la referendum este că toată campania făcută în ultimele săptămâni în jurul evenimentului conține foarte multe minciuni, au fost scoase din cotext anumite idei care au avut menirea să sperie, să bage groaza în oameni. Ceea ce mă face încă o dată să cred că referendulmul acesta este, practic, o falsă problemă, promovată în spațiul public cu afirmații la fel de false.

Evident, nu voi merge la referendum pentru că nu vreau să particip la o decizie care ar stopa șansa unor oameni la o viață normală. Nu sunt adeptul excluderii de niciun fel, ci mai degrabă a rezolvării problemelor prin acceptare și toleranță. Dacă vă uitați peste o hartă a statelor europene în care oamenii aceștia, homosexualii, sunt ostracizați, veți putea remarca faptul că acest lucru se întâmplă doar în țările fostului bloc sovietic. Ceea ce spune multe… În restul țărilor moderne, civilizate, ancorate în realitățile anului de grație 2018, în loc să fie transformați în paria societății, aceeași oameni se bucură de respect, ca orice altă ființă pământeană.

Nu voi merge la referendum pentru că doar cine nu vrea nu vede. Liviu Dragnea și cei din șlehta sa au aflat că justiția strânge șurubul în jurul lor. Astfel, ne-au aruncat în față „fumigena” cu familia tradițională, care să ne ocupe mintea și timpul, ne-a învrăjbit și a creat, totodată, un soi de falsă tensiune socială. Între timp, în spatele ușilor închise, nemernicii muncesc de zor să-și atingă singurul scop: să scape de Justiție, după ce și-au ridicat imperii cu banii noștri.

Vă mai amintiți de referendumul din 2009 pentru trecerea la Parlamentul unicameral și reducerea numărului de parlamentari (trecerea de la actualul Parlament bicameral, cu aproximativ 137 de senatori și 334 deputați, la un Parlament unicameral, cu cel mult 300 de deputați)? Dacă vă amintiți, știți probabil că acel referendum a fost validat, însă nu l-a implementat nimeni. De ce? Pentru că ei pot să facă ce vor cu voința poporului. Chiar să o calce în picioare sau să o arunce sub preș. Motiv pentru refuz categoric să mai particip la un alt referendum, mânat din spate de aceeași politruci corupți.

Nu în ultimul rând, am decis să nu mă duc la referendum pentru că fără Cezar, Nero, Platon, Leonardo da Vinci, Goethe, Oscar Wilde, Ceaikovski, Hans Christian Andersen, Oscar Wilde, Alexandru cel Mare, George Washington, Abraham Lincoln, J. Edgar Hoover, Elton John, Freddie Mercury, George Michael, Armani, Versace, Yves Saint-Laurent etc., genii care au fost implicate în relații de același sex, astăzi, lumea era mult, mult mai săracă. Cine suntem noi, astăzi, să-i judecăm și, mai ales, câți dintre noi atingem un procent din geniul fiecăruia dintre cei pe care i-am enumerat mai sus? Acum, hai, ridicați piatra și aruncați-o!

Alte articole

5 Thoughts to “De ce nu voi merge la referendum”

 1. Anonim

  Foarte adevarat ce ati scris in articol d-le reporter.Mai este un aspect pe care nu l-ati mentionat ,anume ,intrebarea de la referendum care este ambigua si nu aminteste catusi de putin de familia traditionala.As mai adauga ca Dragnea vrea sa vada si cum sta cu masa de votanti PSD ,este o „incalzire” pentru alegerile din 2019 .Sper doar ca delegatii din sectiile de votare sa stea cu ochi-n patru ca nu cumva sa voteze si mortii sau alte persoane ce sunt pe liste si nu merg la referendum.

 2. Anonim

  Nici noi, simpli pensionari, nu vom merge la vot dar, din alt motiv, vrem să lovim în PSD inițiator și organizator, am luat două țepe. Primo, Programul de guvernare, pe care l-am votat, nu va fi îndeplinit, punctul de pensie va fi 45 % din salariul mediu cam pe la paștele cailor. Secundo, în bătaie de joc, PSD recalculează pensiile numai ale câtorva , aleși pe sprânceană, cu grupă de muncă, hartiști, aviatori, etc, deși, măsura nu era prinsă în Programul pe care l-am votat. Cică, pensiile noastre se vor recalcula peste trei ani, poate !

 3. I.C.

  Este de-a dreptul stupefiant că niște politicieni și popi tălîmbi aruncă o piatră într-o fîntînă și majoritatea populației se aruncă s-o scoată! Așa încît, iată, în 2018, poți exclama: „Ecce Homo!” Pentru dezambiguizare, nu homosexualul, ci așa-zisul Homo Sapiens.

 4. Anonim

  Oamenii se vor iubi pe mai departe asa cum vor si cum.simt. Nu vine un corupt ordinar sa faca referendum pentru asta. Va raspunde intr o buna zi pentru acesti bani tocati degeaba si pentru ca ne a intors in comunismul infect impotriva caruia altii si au dat viata! Blestemata Putere, doar iadul ne mai scapa de nenoroxitii astia. Si de complicii lor care tac in posturi, peste tot.

 5. Anonim

  A zis popa că nu-i creștinește să se căsătorească Homo Sapiens cu Homo Sapiens.

Leave a Comment