Cu un ochi la meci şi celălalt pe Facebook

Iată că vestita reţea de socializare începe să atingă într-un mod neplăcut şi handbalul, nu doar politica din România. Îndrăgitul sport pare că se joacă mai nou şi pe facebook, nu doar în teren. După aşa-zisul „scandal de rasism” care a izbucnit la finalul partidei dintre HC Zalău şi HCM Baia Mare, disputat în data 9 februarie, un nou caz ţine de câteva zile paginile unor publicaţii din România. Melinga Geiger este jucătoarea care a declanşat tot scandalul de după partida cu HCM Baia Mare, postând un mesaj foarte dur la adresa publicului zălăuan, iar amploarea unui altfel de caz, petrecut la finalul săptămânii trecute, a survenit tot în urma unui mesaj postat pe facebook şi tot de către o handbalistă din România.
Jucătoarea Cătălina Preda, componentă a echipei Măgura Cisnădie, susţine că a fost jignită de arbitrul Romeo Ştefan, care a oficiat jocul de duminică, cu HC Zalău, alături de Bogdan Stark. „Nu am crezut că un arbitru, care se pretinde a fi şi internaţional, poate avea şi alte preocupări în timpul meciului, altele decât acelea de a arbitra. Domnule, limbajul pe care îl folosiţi acasă, cu mama sau soţia dumneavoastră, trebuie să rămână acolo, altfel demonstraţi că cei şapte ani de acasă vă lipsesc cu desăvârşire. Nu ar fi fost o problemă nici dacă se aplică regula, puteaţi fi educat la şcoală, dar se pare că şi de acolo aţi fost puţin absent”, este mesajul handbalistei. Încercăm să o credem, deşi este greu să dovedeşti un astfel de moment, mai ales că vine din partea unui arbitru internaţional. Probabil, ca şi în cazul „scandalului de rasism” de la Zalău, cineva are de plătit nişte poliţe mai vechi, însă, de această dată, cele mai importante publicaţii de specialitate din România nu au acordat importanţă cazului de la Sebeş. De ce oare? Până la urmă, de la o simplă postare pe facebook a pornit şi toată tevatura făcută după jocul dintre Zalău şi Baia Mare, o postare pentru care, echipa manageriată de Tadici risca o amendă de 2.000 de lei şi disputarea ultimelor trei jocuri de pe teren propriu fără spectatori. Un mesaj venit din partea unei jucătoare, frustrată probabil de faptul că nu a fost convocată mult timp la naţională de fostul selecţioner, Tadici.
Comisia de Disciplină s-a sesizat imediat după postarea acelui mesaj şi a sancţionat clubul de handbal din Zalău. A fost nevoie de un recurs la Comisia de Apel din partea antrenorului Tadici ca lucrurile să revină la normal.
Comisia de Disciplină a sancţionat clubul zălăuan, însă, împotriva jucătoarei Geiger nu s-a luat vreo decizie nici măcar în cadrul celei de-a doua şedinţe, desfăşurată marţi. Se aşteaptă, în continuare, „un punct de vedere al sportivei privitor la cele declarate de aceasta pe reţeaua de socializare după jocul HC Zalău-HCM Baia Mare, cât şi cele declarate în presă pentru şedinţa din 01.03.2016”.
Probabil, iubitorii handbalului din România aşteaptă acum reacţia federaţiei şi în cazul arbitrului Romeo Ştefan, acuzat tot într-un mesaj postat pe o reţea de socializare.
Mâine, poimâine, vom ajunge să vedem pe reţelele de socializare şi altfel de mostre de indignare, poate chiar şi din partea suporterilor. Jucătoarele vor posta că nu le place cum curge apa la duşurile vestiarelor ori că pe acolo nu miroase a lăcrămioare. Sau că femeia de serviciu a ignorat urmele de calcar de pe gresie. Postări în urma cărora, cei în cauză se vor aştepta şi la reacţii din partea federaţiei de specialitate, un for care a demonstrat nu o dată că judecă diferit cazuri asemănătoare, dacă nu chiar identice.

Alte articole

2 Thoughts to “Cu un ochi la meci şi celălalt pe Facebook”

  1. Anonim

    Evreul de Morar o sluga ordinara!

  2. Anonim

    Adevarul e în ce a declarat în conferință oficială dl Alexandru Dedu, Președintele Federației Române de Handbal! Probabil că niște maimuțe extraterestre, nu sălăjene, s-au dat în spectacol la Zalău.

Leave a Comment