Cronica unui dezastru anunțat

Daniel Mureşan

Un amic mă certa zilele trecute că editorialele mele sunt prea pesimiste, că nu e chiar așa rău în România… Da, poate că amicul are dreptate, dar prosperitatea, atâta câtă este, e dată în mare măsură de apartenența noastră la Uniunea Europeană. În rest, corupție, un eșichier politic dezastruos, educație și sănătate la pământ.
Dezastru este numele tău, România. Aranjat, frezat, mediatizat, e prezent peste tot, e pe buzele tuturor românilor. De-a lungul anilor a purtat diverse nume: revoluție, mineriadă, Iliescu, Caritas, Berevoiești, Târgu Mureș, Băsescu, parlament, Onești, Colectiv, Iohannis, 2 Mai sau Crevedia. Corupția ucide non-stop în România, o țară care pârâie din toate încheieturile, mai puțin încheietura politică, de neclintit în nesimțirea ei. Toți oamenii din această țară au fost revoltați de ce s-a întâmplat la Crevedia, mai puțin politicienii, care s-au pitit ca șoriceii, așteptând să treacă valul huiduielilor. Și va trece repede, doar așa e în tenis.
Ce am putea face? Nu prea mai am idei. Poate ar trebui să nu mai lăudăm politicienii, să nu le mai dăm like pe facebook, să nu le mai permitem să transforme orice în campanie electorală. Nu le datorăm nimic, ei au nevoie de votul nostru. Aveți grijă de sănătatea voastră, să nu ajungeți în spitale. Încurajați-vă copiii să meargă la școală, să învețe, educația este singura cale ce ne poate salva. În țara asta se poate întâmpla orice, în orice secundă. Se pare că suntem atât de neputincioși încât nu mai putem scăpa de această pelagră politică, poate doar providența ne mai poate salva. O societate educată nu poate fi manipulată.
Am început să devenim imuni la propria noastră suferință. Nu mai facem nimic, ne smiorcăim pe facebook, acolo suntem lei, după care ne vedem de treburile noastre. Nu cerem nimic concret, doar înjurături și acuze fără noimă. Nimic precis. Lipsa de atitudine va genera alte dezastre, letargia nu salvează România. Nu ne așteaptă vremuri bune, dar noi sperăm că mâine vom avea noroc și nu vom fi atinși de dezastre. Vom supraviețui încă o zi, în timp ce seara la știri vom afla numerele necâștigătoare de la loto.

3 Thoughts to “Cronica unui dezastru anunțat”

  1. […] Daniel Mureşan Un amic mă certa zilele trecute că editorialele mele sunt prea pesimiste, că nu e chiar așa rău în România… Da, poate că amicul are dreptate, dar prosperitatea, atâta câtă este, e dată în mare măsură de apartenența noastră la Uniunea Europeană. În rest, corupție, un eșichier politic dezastruos, educație și sănătate la pământ. Dezastru este numele tău, România. Aranjat, frezat, mediatizat, e prezent peste tot, e pe buzele tuturor românilor. De-a lungul anilor a purtat diverse nume: revoluție, mineriadă, Iliescu,  » Mai multe detalii […]

  2. […] Daniel Mureşan Un amic mă certa zilele trecute că editorialele mele sunt prea pesimiste, că nu e chiar așa rău în România… Da, poate că amicul are dreptate, dar prosperitatea, atâta câtă este, e dată în mare măsură de apartenența noastră la Uniunea Europeană. În rest, corupție, un eșichier politic dezastruos, educație și sănătate la pământ. Dezastru este numele tău, România. Aranjat, frezat, mediatizat, e prezent peste tot, e pe buzele tuturor românilor. De-a lungul anilor a purtat diverse nume: revoluție, mineriadă, Iliescu, Caritas, Berevoiești, Târgu Mureș, Băsescu, parlament, Onești,… Citeste mai mult […]

  3. Adi

    Așa-i Muri.Ce nu ne place,cenzurăm.

Leave a Comment