Criminalii familiei tradiționale

Este incredibil până unde s-a putut ajunge – da, și din vina noastră, ca să nu zic din vina noastră exclusivă – cu acest circ național legat de “familia tradițională”, grație celei mai nenorocite și distructive echipe pe care a avut-o vreodată România, în toată istoria ei, în frunte.

V-aș întreba pe fiecare dintre voi dacă în mod personal, vreodată în această viață, ați simțit că familia voastră sau în general, conceptul de familie, v-au fost puse în pericol de ceea ce face subiectul cheltuirii acestor 43 de milioane de euro, ultimul referendum de care țara asta ar fi avut nevoie acum, când suntem la pământ cu toate? Dar, ca să nu vorbim vorbe și să discutăm pe lege, concret, argumentat și nu cum bat câmpii cu grație Dăncilă și Dragnea, dar și ceilalți care le ling tălpile, neavând măcar curiozitatea de a citi legea așa cum este ea acum și care anulează, dincolo de  oricare alt raționament, această mascaradă de referendum la care niciun român sănătos la cap, la suflet și care știe să citească, nu va participa.

Să deschidem Codul Civil și să citim:

Art. 259

Căsătoria

(1) Căsătoria este uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, încheiată în condiţiile legii.

(2) Bărbatul şi femeia au dreptul de a se căsători în scopul de a întemeia o familie.

Și cu asta, orice alt argument în susținerea acestei tâmpenii megalitice pe care se cheltuiesc 43 de milioane de euro devine nul.

Oare n-ar fi fost corect ca într-un astfel de referendum, dacă tot cheltuim zeci de milioane de euro (în timp ce nu avem, de exemplu, nici măcar un spital de oncologie pediatrică în țară) să aflăm și ceea ce distruge, cu adevărat, familia tradițională? Exemple sunt sute, mii! Dar, după părerea micilor și caraghioșilor noștri conducători, cei care au plantat în acest referendum un cu totul alt scop – acela de a atrage și a îndobitoci electoratul – plecarea la muncă în străinătate – migrația economică – a unui membru de familie, în timp ce restul membrilor așteaptă și ei să plece atunci când s-o putea, nu reprezintă, nu-i așa, un motiv de îngrijorare pentru familia tradițională. Programul prelungit în mod abuziv la muncă, ore peste ore suplimentare, multe dintre ele rămase neplătite, abuzurile patronilor, ale șefilor, epuizarea și depresiile cu care venim zi de zi acasă, nici acestea nu pun în pericol familia tradițională.

Violența, abuzurile de tot felul, consumul excesiv de alcool, bătăile nesfârșite pe care mii de femei și copii le încasează zilnic, nici acestea nu sunt motive serioase de îngrijorare, astfel încât un referendum care să aducă măsuri aspre și pedepse drastice pe acest segment, evident că nu se impune, în opinia lor. Insecuritatea economică, prețurile exorbitante ale apartamentelor, ratele ucigătoare de la bănci, imposibilitatea de a mai rămâne cu un plus de bani după ce achiți, lună de lună, facturi peste facturi, rate, datoriile și lipsa posibilităților de a te bucura, măcar periodic, de un lucru nou și de calitate, plus nenumărate alte griji financiare, generate de faptul că suntem conduși de niște analfabeți și aserviți altor interese decât cele care ne privesc pe noi, nici acestea nu sunt amenințări la ideea de familie tradițională. Imposibilitatea de a mai face față cheltuielilor cu școala, grădinița, creșa (al căror număr se reduce de la an la an făcând ca obținerea unui loc pentru un copil să devină o luptă de viață și de moarte).

Lăsarea oamenilor din mediul rural fără niciun sprijin din partea instituțiilor plătite cu salarii de nabab, lăsarea oamenilor în voia sorții în vreme de furtună, calamități, atunci când pesta porcină este gestionată în cel mai catastrofal mod posibil, lăsându-i pe părinții noștri înmărmuriți și înlăcrimați pe la porți și cu ograda goală. Nici acestea nu amenință calmul, fericirea și stabilitatea unei familii tradiționale. Lipsa oricărei infrastructuri în probleme care ne afectează din ce în ce mai rău – anxietatea, depresia, alcoolismul, standardele absurde de frumusețe promovate în mod aproape criminal pe toate rețelele de socializare, făcând ca femeile – indiferent că sunt foarte tinere sau mature – să trăiască în secret, fără să aibă unde să ceară ajutor, drame care le pot afecta încrederea în ele însele, personalitatea și relațiile de familie ori cuplu.

Lipsa posibilităților materiale de a petrece un timp rezonabil, într-o vacanță, lucru care să readucă celor din cuplu încrederea în forțele pe care familia le are, să consolideze relația, să încarce bateriile unui cuplu și să facă, prin îndepărtarea măcar pentru o vreme de griji, nevoi, șefi, stres și tot ceea ce avem parte zi de zi? Nu, nu sunt subiecte care să reprezinte o amenințare pentru familia tradițională. Iar acestea sunt doar câteva din sutele de exemple de lucruri, trăiri, nedreptăți, boli sociale, fizice sau sufletești care pun sub un pericol uriaș familia tradițională.

Dincolo de toate acestea, două persoane de același sex care vor ca relația lor să capete un statut legal, pentru a beneficia de un minimum de siguranță socială așa cum este în aproape oricare altă țară europeană,  așa cum este firesc să fie în orice situație în care doi oameni împart un acoperiș, bunuri sau niște bani agonisiți prin munca lor, reprezintă, nu-I așa, adevărata amenințare la familia tradițională. I-aș întreba pe Liviu Dragnea sau pe Călin Popescu Tăriceanu – adevărate exemple de promotori și susținători ai familiei tradiționale (ha ha ha!), câte cupluri gay (femei sau bărbați) care vor să se căsătorească, cunosc domniile lor? Câte cupluri gay cunosc așa, în general și câte dintre ele l-au făcut vreodată, cel mai mic rău? Câte amenințări la familiile lor solide, încheiate, nu-i așa, pe cele mai tradiționale principii, au primit din partea a două persoane de același sex care trăiesc împreună și nu fac nimănui niciun rău?

Sunt întrebări simple, logice, menite să ne lămurească totuși de ce în loc să facem ceva util, să salvăm vieți, destine, cu acești 43 de milioane de euro, noi înghițim fără să ne întrebăm nimic cel mai inutil și absurd referendum pe care l-am avut vreodată? Chiar și pentru acest lucru, poate cel mai grav dintre toate, acești demagogi veniți din fundul grotelor, oameni de care râde întreg Mapamondul, ar trebui să fie trași la răspundere penală, asta după ce noi, cei mulți, ar trebui să le tragem o palmă prin refuzul de a fi parte dintr-o mizerie pe banii noștri, un lucru care nu rezolvă oricum absolut nimic.

Pentru că… love is love.

Și pentru că și cu ei ori fără ei, ipocriții, analfabeți funcțional, ignoranți și distrugători de tot și toate, toxicii din fruntea țării, iubirea va continua să răsară în cele mai diverse ori neașteptate (din punctul lor de vedere) locuri și indiferent de forma ei, nu va avea niciodată nevoie de aprobarea unui Dragnea, nici de o ștampilă, ca să existe și să dureze.

Cheltuim 43 de milioane de euro pentru prostia, înapoierea mintală și sufletească a unor (ne)oameni care nu vor pricepe niciodată că iubirea dintre două persoane, indiferent ce sau cine sunt, drepturile pe care românii heterosexuali, gay, atei, țigani, strâmbi, drepți sau cum om mai fi – le au, dar mai ales forța acestui sentiment, cel mai nobil și mai frumos de pe Pământ, nu vor putea reprezenta niciodată motivația sănătoasă și logică a unui referendum, cu atât mai puțin a unuia pentru care se cheltuie o sumă exorbitantă, în timp ce noi suntem pe zi ce trece tot mai săraci și mai deprimați de soarta acestei țări și a noastră…

 

7 Thoughts to “Criminalii familiei tradiționale”

 1. Anonim

  Pensionari, boicotaţi acest referendum deoarece este iniţiat de PSD. Să lovim în politica abutzivă şi discreţionară în domeniul pensiilor, s-au recalculat numai pensiile celor cu grupă de parcă ar fi cu două perechi de coaie !

  1. Rozi

   Nu numai pensionarii sa ignore acest demers, ci toti oamenii normali, nu se poate da un CEC in alb unor infractori

 2. Catalin

  Nu particip la asemenea jeg impus de Dragnea si gașca lui! Problemele noastre reale când vor face obiectul unui referendum? Abia aștept să vin alegerile sa le trag un mare șut! Un articol excelent, mulțumim.

 3. Anonim

  Nu știți, Dragne merge cu „f_tița” tradițională la referendum? Dar Tăricean, merge cu toate cele 5 neveste tradiționale?

 4. Anonim

  Dragnea…lupul moralist. Tariceanu, lupul moralist! Institutiile statului care pactizeaza cu aceasta cheltuiala de 43 de milioane de euro – RUSINE! Va lasati folositi cu totii! Nu, nici eu nu merg la referndum. Nici mama, nici tata, nici familia mea traditionala. Nu mergem niciunul!

 5. Anonim

  si api ce daca o familie de gay isi va oficializa relatia?Sa fie sanatosi.Si daca i-or adopta lui tiganul din fata blocului Europan din Stadion pruncii ,poate s-a alege ceva de ei.Daca nu vai de mama lor romani peste cativa ani. Tre sa inteleaga si pensionarii indopbitociti de antene si romanii teve [scuze Romania,n-am putut folosi majuscula],ca HOMOSEXUALITATEA ESTE O ANOMALIE SEXUALA SI NU SE IA !!!Prostia in schimb ,DA!!!

 6. anonim

  Ca intotdeauna Florine ai un articol excelent Ce zici eu as fi dat aceasta tema din referendum exclusiv BISERICII ORTODOXE ROMANE care prin intermediul orelor de religie si printr-o programa conceputa solid sa pregateasca tanare generatie , avem preoti excelent pregatiti si sunt sustinuti financiar de catre statul roman

Leave a Comment