Corupţia noastră cea de toate zilele

Da, trăim în haos.  Și suntem tentați ca, din cauza asta, să cădem în disperare. Să ne plângem de milă, să dramatizăm și să ne concentrăm în fiecare zi pe faptul că trăim într-o societate imposibilă. Eu cel puţin aşa văd şi aşa simt. În calitate de cetăţean al acestei ţări, încă mai sper să intrăm pe făgaşul normal. Şi nu pentru mine, ci pentru copiii noştri.  Deocamdată, însă trăim într-o societate bolnavă, într-o lume ipocrită, săracă din toate punctele de vedere, inclusiv moral, lipsită de etică şi evident auto-distructivă. Această lume o lăsăm moştenire copiilor şi nepoţilor noştri? O lume schimonosită din care au dispărut complet: morala, ruşinea, decenţa, normalitatea, bunul simţ, respectul, justiţia dreaptă, autoritatea reală şi legea. A dispărut până şi Constituţia. Suveranitatea a murit demult. Chiar totul,  dar totul se limitează la bani şi putere. O putere trecătoare, o vremelnicie. Sunt convinsă că mulţi din  oamenii simpli observă ”deşeul” moral adunat în caractere. Sunt ”deşeuri” canceroase maligne care mai ies la suprafaţă şi care dacă nu vor fi neutralizate vor mai distruge multe vieţi şi generaţii de acum înainte. Oamenii valoroşi au dispărut din posturi, au fost marginalizaţi continuu, până la extincţie, iar în locul lor au fost promovate fel de fel de specimene.  Constat că violenţa nu mai reprezintă un viciu, chiar din contră începe să fie o atitudine normală, frecventă – un mod preferat de acţiune într-o societate bolnavă. O societate la care am contribuit cu toţii. Nici eu nu fac excepţie, iar vina ne aparţine tuturor, deopotrivă.  A observat de-a lungul timpului că prin violenţă, şantaj şi ameninţări se rezolvă problemele. Violenţa şi agresiunea au  ajuns, parcă,  joaca preferată a societăţii actuale. Democraţia în România a devenit… fantezie, utopie. Clasa politică ne-a supurcat în lume de-a lungul timpului,  ne-a vândut şi vinde în continuare pământurile, resursele, dar şi industria. Parcă ar fi proprietătile moştenite de la părinţii lor. Fură miliarde şi sunt liberi, iar în puşcării, parcă, s-au adunat mai mulţi nevinovaţi decât vinovaţi. Bătrânii şi bolnavii sunt exterminaţi, copii sunt abandonaţi şi au ajuns să trăiască fără viitor, fără vise, fără speranţe. Din păcate, sărăcia, încarcerările nedrepte, bolile, sub–educația şi lipsa unui loc de muncă au devenit un stil de viaţă pentru  majoritatea românilor.  În România noastră s-au ridicat în ultimii ani  bariere şi ziduri înalte între parveniţii şi restul populaţiei. Prima categorie, parveniţii, s-au născut din furturi, iar restul populaţiei se află la limita supravieţuirii. Succesul în România, în societatea asta actuală şi bolnavă se bazează pe realizările şi acumularile de avere ale câtorva ”genii” spre deosebire de societatea sănătoasă care prosperă prin înflorirea întregii comunități.

One Thought to “Corupţia noastră cea de toate zilele”

  1. coruptia ucide - MAI TINETI MINTE ACCIDENTUL MORTAL DE LA CEAS IN CARE UNUL CU UN MERCEDES A OMORAT 2 BATRANI? Criminalul a accelerat, a avut o viteze peste limita legala si a si trecut pe rosu ! pentru cei ca el acest sistemul de radare fixe nu functioneaza ! Sa poata fi facuti scapati !

    efectele legilor facute de infractori pentru infractori si de infuenta acestora in politie
    De ce nu “functioneaza” radarele fixe?
    Pai este simplu: politia s-a trezit ca nu pot fi mituite/influentate ! Sistemul este unul destul de bun, in asa fel incat sanctioneaza pe toata lumea, indiferent de statutul lui. Si aici dispare “misiunea” politistului, ceea de a stabili el pe cine amendeaza si pe cine “iarta” ! Acest sistem ia painea/mita de la gura politistului.
    Sistemul permite doar crearea unei “liste” cu acele nr de masini, care sa nu fie “vazute” de sistem. Adica daca o masina cu nr. de SJ 12 DEL, trece pe rosu cu viteza de 108 km/h, si acest nr de masina este pe aceea lista, sistemul nu o sanctioneaza.
    Si acuma apare o mare problema: cine sa faca lista, cine sa fie pe ea, cine sa si-o asume, caci nimeni nu are curajul din politie sa semneze o asemenea lista, care in marea majoritete sunt masini private, masinile unor privilegiati ai sistemului, ai statului parallel ? . Asemenea liste cu masini si soferi circula de multa vreme pe la politie. Fiecare sef a adus pe lista, nr de masini noi, a unor “personalitati” locale. Unii politisti vorbesc de sute de masini trecute pe tot felul de liste.
    Suntem un oras mic, cu un singur bulevard, si nu este luna fara un accident grav, iar una din cauzele indirecte, este chiar aceasta situatie cu acest SISTEM DE MANAGHEMENT A TRAFICULUi care nu este pus in functiune.
    Dar cum politia este condusa de cei NUMITI, de politisti formati la scoala teologica si impinsi in functii importante, viitorul arata nasol de tot.

Leave a Comment