Circul este în desfășurare

Daniel Mureşan
Discursul naţionalist, nemaintâlnit până acum la preşedintele României, nu este un atac la Viktor Orban, și nici la UDMR-ul mioritic. Este un atac la PSD, pe care se pare că doar așa îl pot învinge liberalii.
Sigur, nimeni cu scaun la cap nu crede că PSD poate să vândă Ardealul ungurilor, având în vedere prevederile constituțiilor din România și Uniunea Europeană. Însă tema cu Ardealul rămâne tema favorită a politicienilor fără mesaj constructiv, indiferent de etnie. Cred că cea mai mare pierdere a UDMR-iștilor a fost moartea lui Corneliu Vadim Tudor. Doar agitațiile, multe dintre ele create artificial, din secuime mai făceau să intre ungurii în parlament. Dar acum a venit tema salvatoare de la președintele Iohannis, de unde va veni și indignarea legitimă. Insă marea miză a președintelui este “mușcarea” din electoratul naționalist de stânga. Electorat care se pare că este încă numeros, dovadă a politicilor retrograde duse de toate partidele politice de 30 de ani. E un fel de “țara te vrea prost” ca să te poată manipula. Și se pare că reușește. Doar că se uită că și cei cinci milioane de români plecați peste granițe au ales o altfel de “autonomie”; au ales să trăiască în țări cu primari, parlamentari sau funcționari străini. Nu i-au mai vrut pe cei ce-și puneau tricolorul pe te miri unde și scuipau venin.
Nu cred că ațâțând românii între ei facem o Românie mai curată, nu cred că așa scăpăm de hoți și vom avea o țară condusă democratic de oameni onești. Așa doar lâncezim într-o pseudo-democrație dâmbovițeană, înjurând Uniunea Europeană care ne-a dat un miliard de euro să gestionăm criza. Trist.
Circul este în derulare. V-ați cumpărat pâine?

2 Thoughts to “Circul este în desfășurare”

  1. Anonim

    Nu, n-am cumpărat, că îngrașă! Altceva?

    1. Transilvan

      Inseamna ca-ti ajunge circul, stimabile. Altceva? Da. Nationalismul din RO a ajuns subiect de stire in DE, Der Spiegel scrie despre derapajul bravului conducator. In contextul european actual sa joci cartea nationalista nu mai este un element de politica locala. Nu ca ai intelege ce inseamna asta pentru Romania pe plan international.

Leave a Comment