Ce mă (mai) enervează

Daniel Săuca

Cert: în România nu merită să-ți faci planuri. Are Guvernul grijă să-ți facă praf orice planificare. Mai întotdeauna sunt invocate ba reducerea cheltuielilor bugetare, ba deficitul ori banii europeni. Am auzit de atâtea ori „melodia” asta… Importante sunt șantierele patriei. Mi-e să nu ajungem, de grija șantierelor, betoanelor, asfaltărilor, din nou, în vremurile stalinismului biruitor. Exagerez?
Pe fb în sus și în jos, curg încă multe comentarii despre copacii tăiați ai Zalăului și despre noua față a centrului civic. Nu puțini și-ar dori centrul Zalăului o junglă amazoniană sau măcar un codru frate cu românul. Eu mi-aș dori un centru urban. Un centru de oraș, municipiu reședință de județ, și pentru că mă consider orășean. Mi-aș dori și să se termine odată cu șantierele. De 50 de ani de când trăiesc în Zalău am văzut prea multe șantiere… Și parcă nu se mai termină.
Inflația de specialiști, experți care își dau cu părerea pe tv-uri și nu numai. Cu un zâmbet amar mă (mai) întreb și câte dintre „profețiile” lor s-au adeverit de pildă în cazul războiului din Ucraina.
Într-un proiect de ordonanță de urgență, normal, de reducere a cheltuielilor publice, se menționează și interzicerea achiziționării de cărți. M-am mirat. Chiar așa de multe cărți cumpără instituțiile publice din România, și din Sălaj?
„Fostul premier Florin Cîţu anunţă că a depus luni, la Senat, un proiect de lege prin care desfiinţează din nou condica de lucru, după ce ordonanţa pe care o dăduse în 2021, prin care desfiinţase condica, a fost respinsă de «guvernarea socialistă impusă în 2022, şi aceasta a revenit». Cîţu mai spune că este «sigur că liberalii adevăraţi vor vota aceste măsuri alături de mine»” (news.ro). Da, condica, mare problemă…

3 Thoughts to “Ce mă (mai) enervează”

  1. […] Daniel Săuca Cert: în România nu merită să-ți faci planuri. Are Guvernul grijă să-ți facă praf orice planificare. Mai întotdeauna sunt invocate ba reducerea cheltuielilor bugetare, ba deficitul ori banii europeni. Am auzit de atâtea ori „melodia” asta… Importante sunt șantierele patriei. Mi-e să nu ajungem, de grija șantierelor, betoanelor, asfaltărilor, din nou, în vremurile stalinismului biruitor. Exagerez? Pe fb în sus și în jos, curg încă multe comentarii despre copacii tăiați ai Zalăului și despre noua față a centrului civic. Nu puțini și-ar dori centrul Zalăului o junglă amazoniană… Citeste mai mult […]

  2. Andrei f.

    Cârcotașii care critică lipsa de pomi în noul centru civic al Zalăului vor primi un bobârnac de la Vicele Bălăjel care a anunțat că urmează să fie plantați copacii prevăzuți. Mai spunea d-l Vice că pe platoul din fața clădirii Transilvania cei din Cluj-Napoca nu au permis amplasarea de arbori și se vede că platoul nu arată bine, e prea golaș !

    1. Anonim

      Ba dimpotrivă Lipsa copacilor de mari dimensiuni da senzația de spatiu mai larg.Mie îmi place.Si sper sa nu crească prea mari copacii.Altfel iarăși va fi plin de ciori sub ei.

Leave a Comment