Când neputinţa este completată de ghinion

Am mai spus-o şi cu alte ocazii, o spun şi alţii, problema sportului din România nu ţine de antrenori. Nu este o rezolvare şi nici o soluţie de viitor aducerea antrenorilor străini, indiferent de ramura sportivă. Degeaba vin aceşti tehnicieni cu o altfel de gândire şi mentalitate, atâta timp cât sportivii pe care-i pregătesc văd lucrurile total diferit.
Cristoph Daum părea să fie un fel de salvator al neamului în momentul în care Federaţia Română de Fotbal l-a prezentat ca fiind noul selecţioner al României. Românii iubeau din nou echipa naţională, chiar dacă venea după un Campionat European eşuat. O iubeau pentru că se aşteptau la o tactică şi un joc total diferit, care să arate mult mai bine. Daum le-a schimbat pe amândouă, dar nici una nu i-a ieşit.
România a arătat duminică, pe Cluj Arena, ca o echipă din lumea a treia a fotbalului, în faţa unei formaţii destul de arţăgoase a Muntenegrului. Totuşi, naţionala trebuia să câştige fără probleme acest joc. Statistica cornerelor, 10 – 0 pentru „tricolori”, arată cam ce sperau jucătorii Muntenegrului de la acest meci. Cu toate acestea, am fost al un pas să scoatem primii mingea din proprie poartă, dacă Pantilimon nu ar fi avut un reflex de zile mari la Beciraj. Tactica neamţului, 4-1-2-1-2, nemaivăzută până acum, nu a dat roade. Probabil, pe hârtie şi în mintea lui Daum, lucrurile au arătat perfect înaintea fluierului de start, dar jocul naţionalei nu ne-a surprins cu nimic. Anumiţi jucători nu aveau ce căuta în „11”-le de start, iar schimbările au venit destul de târziu.
Speranţele începeau să se năruie odată cu trecerea timpului, dar, a venit acea pasă-centrare a lui Stanciu, care l-ar fi putut transforma pe Adi Popa într-un salvator al serii. Muntenegrenii ne-au lăsat, însă, doar câteva minute să ne bucurăm, profitând de greşelile la marcaj făcute de fundaşii noştri.
Seara părea să fie, totuşi, a noastră. Keşeru a fost faultat în careu, iar centralul a acordat, pe bună dreptate, lovitură de la 11 metri pentru România. Stancu ar fi trebuit să execute penalty-ul, aşa cum s-a întâmplat la Europenele din Franţa, dar nu se mai afla în teren. S-a îndreptat spre balon Nicuşor Stanciu şi l-a aşezat foarte calm la punctul cu var, dând senzaţia că va înscrie fără probleme. A trimis, însă, peste poartă şi ne-a lăsat senzaţia că vom avea mari probleme şi în această campanie de calificare dacă nu ne vom schimba jocul, atitudinea şi mentalitatea. În loc de o victorie nemţească, am obţinut o remiză românească.

One Thought to “Când neputinţa este completată de ghinion”

  1. Tăunu

    Fotbalul se va redresa doar aplicând metodele de pe vremea comuniştilor, cu o bază de masă. Nu se dezvoltă fotbalul aducând antrenori străini, nu joacă ăştia !

Leave a Comment