Când handbalul te pedepseşte

Citeam ieri dimineaţă în presa naţională un interviu acordat de către primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, la scurt timp după ce echipa feminină de handbal din oraşul pe care-l reprezină a ratat campionatul, pierzând finala în faţa celor de la CSM Bucureşti. Edilul băimărean, care în urmă cu un an nu se gândea la binele echipei naţionale şi al handbalului românesc, care nu lua în calcul varianta unui proiect prin care să crească jucătoarele din România, are astăzi o cu totul altă părere.
Handbalul feminin românesc a avut foarte mult de suferit începând cu „era” Oltchim şi continuând cu cele două formaţii etalon din acest sezon, HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti. Echipa maramureşeană, campioană în ediţia trecută de campionat, a făcut investiţii foarte mari în actualul sezon pentru a reedita performanţa de anul trecut, dar şi pentru a avea un parcurs cât mai lung în Liga Campionilor. La campioana României au ajuns printre cele mai titrate handbaliste din România şi o serie de jucătoare cu renume din străinătate. „Morişca” a început să se învârtă, iar băimărenii erau convinşi că, în ciuda investiţiilor pe care le-a făcut şi clubul din Capitală, favoritele lor vor deveni şi în acest an campioane. Finalul se sezon a adus, însă tristeţe în rândul celor care iubeau handbalul feminin maramureşean. Dacă parcursul din cupele europene pare unul de îneţeles, având în vedere că HCM-ul nu are experienţă în Liga Campionilor, pierderea finalei în Liga Naţională nu a putut fi trecută cu vederea.
Primarul băimărean se gândeşte acum, după un sezon ratat, la consolidarea handbalului românesc şi la o echipă care să aducă cel mai mare aport la lotul naţional. În urmă cu un an, când Tadici îl avertiza în privinţa strategiei pe care edilul o gândise deja, primarul Cherecheş a întors spatele. Rezultatul final a fost, însă sub aşteptări, ceea ce l-a determinat pe edilul băimărean să-i dea dreptate acum profesorului Tadici. Fostul selecţioner nu a fost niciodată adeptul jucătoarelor străine şi a atenţionat în repetate rânduri că „invaţia” handbalistelor din străinătate afectează mult handbalul din România. „Văzând astăzi maniera unei echipei, încep să-i dau dreptate domnului Tadici”, spunea zilele trecute primarul Cherecheş.
La mijloc au fost sume şi contracte colosale, s-a vorbit de un buget total de aproape 2 milioane de euro. Pentru ce? Locul doi nu-i satisface deloc pe băimărenii care au cotrbuit la bugetul statului. Este extrem de frumos să ai propria ta „jucărie”, să fii în faţă la toate evenimentele importante ale echipei, dar pe unde îţi scoţi cămaşa la final, când eşti întrebat care a fost, până la urmă, rostul acestor investiţii colosale?
Făcând o comparaţie între bugetul echipei din Baia Mare (2 milioane de euro) şi cel al formaţiei conduse de Gheorghe Tadici (2 milioane de lei), diferenţa este enormă, la fel cum a fost şi între cele două loturi. Rezutatul final este, mai degrabă, unul onorabil pentru noi.

2 Thoughts to “Când handbalul te pedepseşte”

  1. Un articol intelept din care cine are ochi si urechi sa vada si sa auda . cine are batran….si cine nu sa-i cumpere . Mai devreme sau mai tarziu adevarul trebuia sa iasa la suprafata De strategii electorale pe banii fraierilor din MM si BUC. poate oricine sa-si etaleze fanteziile . Pt ca si FRH este o adunatura de ratati , care nu au nici o strategie de doi lei macar !

  2. paula

    nu este unul onorabil nici pentru noi…locul 7 ocupat de HC Zalau,,,este unu modest. Totusi, Baia Mare are Cupa Romaniei si pana la urma cele două cluburi puternice au luat fiecare cate un trofeu…Nu trebuie sa face atata valva…cineva tot trebuia sa piarda!!! De data aceasta CSM a avut noroc…a fost mai prezenta in joc. Si Marius…Tadici nu este adeptul jucatoarelor straine, oare de ce acum cauta fete din Ungaria…si nu numai?? Ti-ai pus intrebarea acesta? Oare fetele tinere din Romania de ce nu mai vor sa vina la Zalau???

Leave a Comment