Aplaudacii de serviciu

Daniel Mureşan

Sunt momente în care edilului i se face un dor crunt de aplaudaci. Din păcate, cu mici dar frumoase excepții, aleșii noștri nu pot să respire fără lăudătorii şi aplaudacii din dotare. Că e la ziar (unele finanțate fără nici cea mai mică jenă; păcat că nu se finanțează și niște cursuri de limba română), că e pe facebook sau în instituție, lăudătorii au un apetit extraordinar. Cu siguranță, mulți dintre voi v-ați întrebat de ce un edil cu capul pe umeri nu își vede de treaba lui, de problemele cetățeanului, lăsând la o parte ridicolul cu fotografii în cizme de cauciuc (care sclipesc, bineînțeles) sau dând indicații prețioase. Se vede că nu aveți idee pe ce lume trăiți! Păi, dacă nu fac asta, de unde fond sonor cu aplaudacii? De unde să mai vină mândria că el e cel bun în toate, că el nu greșește niciodată, că el e cel mai iubit conducător.
Un amic îmi spunea că aplaudacul e strâns legat de concretul neantului. Adică nu aplaudă oricând și pe oricine. Dacă nu e șef și vine cu o discuție constructivă, nici nu se clintește. Frecvența aplauzelor, noima lozincilor și multe altele duc spre o notă bună de simpatie tovărășească. Iar mai încolo, nu se știe… poate un post călduț… vreun consiliu de administrație… tot pică până la urmă ceva. Depinde doar de lungimea limbii.
Există edili contemporani care adoră aplaudacii şi în spaţii restrânse. Secretarele dețin secretul. Aduc cafeaua, aplaudă cu zahărul și lingurița și îi spune șefului că era să aibă o scamă. Tot în spații restrânse trebuie râs la glumele imbecile ale edilului și musai înjurat de mnezo un fost edil sau unul ce vrea să devină.
În concluzie: aplaudaci avem, minte le mai trebuie! Și unora, și altora!

7 Thoughts to “Aplaudacii de serviciu”

 1. Anonim

  arthur szekely uite un articol despre tine eduard fărcaș și cristi birjac

 2. Anonim

  Monitorul de Salaj si Graiul de Salaj ,două site uri marca PSD, administrate de Artur Szekely fost ” gazetar” la Graiul Salariului.Psd ul a avut grija de Artur Szekely si l a angajat la Citadin ,pe banii nostri ai contribuabililor ,ca sa faca campanie electorală PSD. Seamana cu dosarul lui Dragnea ,angajări fictive la Teleorman. DOMNULE CIUNT SI BALAJEL! SE AUD ZDRANGANELILE DE LA CATUSELE DNA.

 3. Anonim

  Arthur Szekely despre care vorbiți este agramatul acela care scria la foaia vitelor de pripas intitulată „Graiul Sălajului”? O dată el și încă o dată alt agramat de acolo mi-au blocat IP-ul, ca să nu pot să le semnalez greșelile flagrante de limba română, pe care nu le făceau nici corigenții la română acum peste 50 de ani, cînd am făcut eu școala. Te pomenești că și-o fi procurat și diplomă de facultate de la vreo privată?!

 4. HAI LIBERARE!

  Din momentul angajarii redactorului sef al MS la guvernul PNL,ziarul dvs. n-a devenit o foaie liberala?

  1. Anonim

   Cind il criticau pe Capilnasiu zicea lumea ca-s a psd-ului. Cand il critica pe Ciunt ziceti ca-s a PNL -ului. o presa adevarata e mereu in opozitie fata de putere .

 5. Anonim

  Asta e ziar. E biciuitor ca o nagaika si ascutit ca o katana. Tremura primaru-n jilt dimineata si politistii se balbaie la micul dejun si simt cum le ingheata sira spinarii cand ies dimineata din caldura caminului. Cum se vor uita ei in ochii cetateanului de pe strada cu ziarul in mana?

 6. Anonim

  Da.da.S-au blindat cei de la Grohaitul Salajului contra antiaplaudacilor.Nu mai poti posta un comment numa’dk ai adresa de e-mail.Nu conteaza ca ai,n-ai sau nu vrei s-o dai.Asa ca,baieti aplaudati-i voi si raspundeti-va cu contraaplauze.Merde alors !!!

Leave a Comment