Alte așteptări…

Daniel Săuca

O nouă etapă în „evoluția” discursului politicianist de la noi: „Liviule, băiatule”; „Liviule, nu ține! Nu ține, Liviule, cu poveștile astea cu care te plimbi prin presă de câțiva ani și cu care se plimbă colegii tăi de partid”; „Liviule, Codrine, haideţi să punem faţă în faţă actele contabile”, „De autoevaluare ai auzit, Victore?”. Interesantă tutuială. „Transpartinică” (am pus în ghilimele cuvântul pentru că nu e menționat în DEX).
Tânăra tenismenă Bianca Andreescu e româncă sau nu? Păi, zic noii tovarăși, „corecți politic”, că nu. E canadiancă născută din părinți români. Sau cetățean canadian de origine română. Născută în Canada din părinți români. Deci nu e româncă. Dacă așa zic ei, așa să fie… Oricum, abia aștept o finală de mare turneu între româncele Simona Halep și Bianca Andreescu.
C.P. Tăriceanu: „Într-o perioadă în care ştirile false şi informaţia lapidară ce se regăseşte pe reţelele de socializare au devenit o modă, este cu atât mai necesar să existe o instituţie de presă care să livreze informaţie corectă, de calitate”. Dacă ești abonat. Și la Agerpres.
Se știe: Zalăul nu are teatru, cinematograf, operă, filarmonică. Și câte altele. Poate va avea cinematograf. Oare ce filme vor fi proiectate/difuzate în acest nou edificiu?
Rareș Bogdan la PNL. Carmen Avram la PSD. E tot mai greu în presă… Și la vot.
Ion M. Ioniță, „Sfârșitul balului” în „Historia” (nr. 206/2019): „Pentru prima dată, alegerile europene devin cruciale pentru viitorul Europei. (…) Europa are nevoie de leadership într-un moment crucial. Cine va reuși să ofere răspunsul la această provocare va decide soarta continentului”. Oare ce întrebare/întrebări va pune dl. Iohannis la referendumul din 26 mai?
TRU în GSP: „Războaiele cu obuze reale și sporturile cu mize globale antrenează deopotrivă eroi și zeci de milioane de oameni. Și sunt vulgare. Cine vrea stil, moft și grație are nevoie de pace, nu de război sau de sport”. Chiar așa?

Leave a Comment