Aceleaşi culori, un alt fel de club

Mulţi specialişti credea că „Bursucul” va accepta, mai devreme sau mai târziu, o ofertă din partea lui Gigi Becali, dar, spre surprinderea multora, Dan Petrescu a ajuns în această vară la ASA Târgu Mureş. Prezentat oficial, fostul fundaş, care a semnat un contract valabil pe o perioadă de trei ani, nu va avea „viaţă” uşoară la formaţia târgmureşeană, chiar dacă, spune el, obiectivul în sezonul următor nu va fi câştigarea titlului. Culorile îi plac, iar acest lucru nu a ezitat să-l spună. „E o culoare cu care am crescut. De la 9 la 24 de ani am jucat în roşu şi albastru”. I-ar fi stat mai bine, însă, pe banca echipei campioane, care, de altfel, sunt convins că rămâne marea sa dragoste şi pe care, la un moment dat nu va putea să o refuze.
Din punct de vedere financiar, ASA-ul este o alegere bună pentru „Bursuc”, chiar dacă de cele mai multe ori a lăsat impresia că este un tehnician prea valoros pentru fotbalul din România. Este, fără îndoială, cel mai valoros antrenor din noul val, dar, în acelaşi timp, unul îngâmfat. Parcă, mai ieri spunea că banca tehnică a Stelei îl interesează doar dacă poate antrena în paralel şi naţionala, pe atunci antrenată de Victor Piţurcă.
Lui Dan Petrescu i-a ieşit pasenţa în cariera de fotbalist, mai ales la Mondialele din ’94, când a ieşit în evidenţă cu golul împotriva reprezentativei SUA şi la cel din 98, când, deşi evoluase la Chelsea Londra în perioada respectivă, a înscris cu „sânge rece” în poarta Angliei. Până în prezent, i-au cam ieşit calculele şi pe bancă. Mulţi se întreabă ce l-a determinat, ce l-a atras pe Dan Petrescu la echipa din Ardeal, a patra pe care o antrenează în România după Sportul Studenţesc, Rapid şi Unirea Urziceni. Parcă, cineva îmi spune că nu a ales cu sufletul, cu toate că a spus că s-a simţit cel mai dorit la această echipă (a avut o ofertă şi din Anglia). Sunt sigur că „Bursucul” nu va sta trei ani pe banca „roş-albaştrilor” din Ardeal, cu toate că poiectul este unul pe termen lung. Sunt sigur că într-o bună zi va alege o altă bancă „roş-albastră”, cea de pe care s-a lansat în fotbalul mare.
ASA Târgu Mureş este pentru Dan Petrescu doar o iubire de-o vară, cea eternă o ţine încă ascunsă.

Leave a Comment