Zalăul va avea Centru de Promovare Turistică

Consilierii municipali au aprobat, în ultima şedinţă ordinară, retragerea din administrarea Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Zalău a imobilului din Piaţa Iuliu Maniu, nr. 9. Clădirea, cu o suprafaţă de 744 de metri pătraţi, va fi ocupată de către Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică în municipiul Zalău. Respectivul Centru va fi realizat cu fonduri europene în cadrul POR 2007-2013.
Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, potenţialul turistic al Zalăului, dar şi al Sălajului este insuficient promovat, iar înfiinţarea unui Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică ar reprezenta o „şansă de îmbunătăţire a infrastructurii de suport pentru sprijinirea dezvoltării unui sector economic prea puţin dezvoltat la nivelul întregului judeţ”.
Zalăul este eligibil pentru accesarea de fonduri nerambursabile în cadrul domeniului major de intervenţie „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”, care oferă două posibilităţi: construirea sau reabilitarea unui spaţiu şi dotarea acestuia, respectiv dotarea unui spaţiu deja existent.
Centrul trebuie să fie situat în zona centrală, în apropierea obiectivelor de interes turistic, cu locuri de parcare. Valoarea minimă a proiectului trebuie să fie de 170.000 de lei, iar maxima, de 630.000 de lei. Contribuţia municipiului este de două procente din valoarea eligibilă a proiectului, la care se adaugă eventualele costuri neeligibile.

Alte articole

Leave a Comment