Zalăul – locul patru pe regiunea Nord-Vest în managementul serviciilor de utilităţi publice

Municipiul Zalău se află pe locul patru pe regiunea de nord vest în clasamentul oraşelor privind managementul serviciilor publice. Municipiul Cluj Napoca înregistrează cea mai mare acoperire cu serviciul de alimentare cu apă şi canalizare precum şi cele mai mici tarife ale serviciului pentru populaţie şi agenţi economici, cea mai largă acoperire cu serviciul de iluminat public precum şi cel mai mic cost al serviciului. Înaintea municipiului Zalău se află aşadar Cluj Napoca, Bistriţa pe locul al doilea şi Baia Mare pe locul al treilea. Pe ultimele locuri s-au clasat municipiile Oradea şi Satu Mare.

Datele prelucrate de Institutul pentru Politici Publice IPP, care se referă la anul 2013, au fost comunicate de primăriile reşedinţă de judeţ în baza unei solicitări de informaţii de interes public şi completate de alte surse oficiale centrale accesate de specialiștii Institutului.

Aceasta este cea cea de-a VI-a evaluare realizată de IPP, primele fiind aferente regiunilor de dezvoltare Nord Est, Sud Muntenia, Centru, Sud Est şi Vest. În continuare, IPP analizează performanţa municipiilor din fiecare regiune de dezvoltare urmând să informeze autorităţile şi cetăţenii din aceste zone pentru ca la final (aproximativ luna august a.c., marcând 3 ani de la fostele alegeri locale) să dea publicităţii un clasament naţional.

Leave a Comment