Se depun cererile: Fonduri nerambursabile pentru făbricuțe de lactate, panificație și bere

Societățile cu răspundere limitată (SRL), persoanele fizice autorizate (PFA) și alte tipuri de firme pot cere de marți, 1 august, fonduri nerambursabile de maximum 2,5 milioane de euro, cu diferite intensități, pentru mici afaceri în producția de bere artizanală, lactate, înghețată panificație și altele. Fondurile sunt disponibile în Programul Național de Dezvoltare Rurala (PNDR), a anunțat Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Este vorva despre submăsura 4.2 GBER (General Block Exemption Regulation – Regulamentul General de Exceptare Reg. 651/2014 al Comisiei de declarare a anumitor categorii de ajutoare compatibile cu piața internă în aplicarea articolelor 107 și 108 din tratat).

Această submăsură PNDR permite procesarea de produse agricole pentru realizarea de produse non-agricole, așa cum sunt ele menționate în Anexa 1 a Tratatului de Funcționare a Uniunii Europene (TFUE).

Cererile de finanțare, proiectele și celelalte documente ale dosarului se depun electronic, pe site-ul afir.info, în perioada 1 august, ora 9 – 31 octombrie 2017, ora 16.

Această primă sesiune continuă, anuală de depunere a cererilor de finanţare pentru Schema de ajutor de stat GBER aferentă submăsurii 4.2 din PNDR 2020 are un buget total de 70 de milioane de euro.

Alocarea este împărțită astfel: 49 milioane euro pentru dezvoltarea și modernizarea unor capacități de procesare și comercializare a unor produse agricole și 21 milioane euro pentru crearea de noi unități de procesare a produselor agricole.

Conform Ghidului solicitantului, beneficiari eligibili sunt: Persoana fizică autorizată (înfiinţată în baza OUG nr. 44/ 2008) cu modificările și completările ulterioare; Întreprinderi individuale (înfiinţate în baza OUG nr. 44/ 2008) cu modificările și completările ulterioare; Întreprinderi familiale (înfiinţate în baza OUG nr. 44/ 2008) cu modificările și completările ulterioare; Societate în nume colectiv – SNC (înfiinţată în baza Legii nr. 31/ 1990 republicată, cu modificările și completările ulterioare); Societate în comandită simplă – SCS (înfiinţată în baza Legii nr. 31/ 1990 republicată cu modificările şi completările ulterioare); Societate pe acţiuni – SA (înfiinţată în baza Legii nr. 31/ 1990, cu modificările şi completările ulterioare); Societate în comandită pe acţiuni – SCA (înfiinţată în baza Legii nr. 31/ 1990 republicată, cu modificările şi completările ulterioare); Societate cu răspundere limitată – SRL (înfiinţată în baza Legii nr. 31/ 1990 republicată, cu modificările şi completările ulterioare); Societăți cooperative înfiinţate în baza Legii nr. 1/ 2005 republicată, cu modificările și completările ulterioare care deservesc interesele membrilor prin investițiile prevăzute în proiect; Cooperative agricole înfiinţate în baza Legii nr. 566/ 2004 cu modificările și completările ulterioare care deservesc interesele membrilor prin investițiile prevăzute în proiect; Grup de producatori (Ordonanța Guvernului nr. 37/ 2005 privind recunoașterea și funcționarea grupurilor și organizațiilor de producători, pentru comercializarea produselor agricole, cu completările și modificările ulterioare) care deservesc interesele membrilor prin investițiile prevăzute în proiect.

Leave a Comment