Sălăjenii care obțin venituri din profesii liberale, așteptați la Fisc

Avocații, notarii, contabilii, ziariștii, persoanele fizice autorizate și cei care înregistrează venituri din chirii trebuie să depună, până în data de 31 ianuarie 2018, formularul 600. Practic, sunt vizate toate profesiile liberale. Sunt colectate datele pentru veniturile obținute în anul 2017, astfel că această declarație nu este retroactivă.

România are peste 400.000 de persoane fizice autorizate, astfel că mai bine de 400.000 de români trebuie să facă drumul către oficiile Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

Iată ce spune Fiscul pe site-ul său despre acest formular: ”600 Declarație privind venitul asupra căruia se datorează contribuția de asigurări sociale și cu privire la încadrarea veniturilor realizate în plafonul minim pentru stabilirea contribuției de asigurări sociale de sănătate (OPANAF 4140/2017). Se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează venituri asupra cărora se datorează contribuție de asigurări sociale și/sau contribuție de asigurări sociale de sănătate.

Declarația se poate depune direct la registratura organului fiscal, prin poștă, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire, sau prin mijloace electronice de transmitere la distanță, potrivit legii, până în data de 31 ianuarie, inclusiv, sau în termen de 30 de zile în cazul celor care încep o activitate în cursul anului”.

”Informațiile colectate sunt utilizate în procesul stabilirii și administrării contribuțiilor de asigurări sociale și a contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate datorate de persoanele fizice”, mai arată Fiscul.

One Thought to “Sălăjenii care obțin venituri din profesii liberale, așteptați la Fisc”

  1. Anonim

    eu tot nu am inteles nimic de aici. Oi fi mai prost, dar ori pe cine intreb la Finante, nimeni nu e instare sa dea un raspuns clar ! Au avut iei intalnire cu contabilii autorizati si a fost un circ de toata frumusetea !

Leave a Comment