Primăria Zalău cheltuie de 5 ori mai mult pentru funcționare decât pentru dezvoltarea orașului

Consilierii locali ai PNL Zalău au tras, astăzi, 16 decembrie, un semnal de alarmă și au cerut lămuriri conducerii primăriei în ceea ce privește scăderea drastică a sumelor investite pentru dezvoltarea orașului. La finalul lunii noiembrie, Primăria Zalău înregistrează rușinoasa performanță de a investi doar 27 de milioane lei în dezvoltarea orașului, în timp ce cheltuielile cu funcționarea instituției și a structurilor din subordine (salarii, utilități, etc) sunt de peste 5 ori mai mari, însumând 143 de milioane lei.
Prin comparație, Consiliul Județean Sălaj a investit în acest an peste 160 de milioane lei pentru proiectele de dezvoltare, având o execuție bugetară de peste 100% față de bugetul inițial.

Mai jos vă prezentăm o situație a sumelor cheltuite de primărie pentru dezvoltarea municipiului, aferente execuției bugetare din ultimii 3 ani:
– ianuarie – noiembrie 2020, cheltuieli de dezvoltare: 86.102.010 de lei (65.27%);
– ianuarie – noiembrie 2021, cheltuieli de dezvoltare: 54.520.890 de lei (44.13%);
– ianuarie – noiembrie 2022, cheltuieli de dezvoltare: 27.178.000 lei (24%).
La o simplă analiză, se pare că aceste date sunt suficiente să ofere cetățenilor o explicație pentru eternele șantiere nefinalizate din municipiul Zalău.

PNL Zalău

(P)

4 Thoughts to “Primăria Zalău cheltuie de 5 ori mai mult pentru funcționare decât pentru dezvoltarea orașului”

  1. […] Consilierii locali ai PNL Zalău au tras, astăzi, 16 decembrie, un semnal de alarmă și au cerut lămuriri conducerii primăriei în ceea ce privește scăderea drastică a sumelor investite pentru dezvoltarea orașului. La finalul lunii noiembrie, Primăria Zalău înregistrează rușinoasa performanță de a investi doar 27 de milioane lei în dezvoltarea orașului, în timp ce cheltuielile cu funcționarea instituției și a structurilor din subordine (salarii, utilități, etc) sunt de peste 5 ori mai mari, însumând 143 de milioane lei. Prin comparație, Consiliul Județean Sălaj a investit în acest an peste…  » Mai multe detalii […]

  2. […] Consilierii locali ai PNL Zalău au tras, astăzi, 16 decembrie, un semnal de alarmă și au cerut lămuriri conducerii primăriei în ceea ce privește scăderea drastică a sumelor investite pentru dezvoltarea orașului. La finalul lunii noiembrie, Primăria Zalău înregistrează rușinoasa performanță de a investi doar 27 de milioane lei în dezvoltarea orașului, în timp ce cheltuielile cu funcționarea instituției și a structurilor din subordine (salarii, utilități, etc) sunt de peste 5 ori mai mari, însumând 143 de milioane lei. Prin comparație, Consiliul Județean Sălaj a investit în acest an peste… Citeste mai mult […]

  3. petru

    Cand fac proiecte le fac doar pentru a avea de lucru si sa-si justifice oarecum salariile ..nu pentru oras !

Leave a Comment